Sol Cresta – Pre-orders voor fysieke edities begonnen op 4 februari

Sol Cresta – Pre-orders voor fysieke edities begonnen op 4 februari

Limited Run Games heeft onthuld dat het verticale schietavontuur een fysieke release zal krijgen op de Nintendo Switch. De game is te koop voor $ 49,99 USD per standaardexemplaar op Nintendo Switch op 4 februari 2022 (10 uur ET).

Bovendien heeft de uitgever een groot Collector’s Edition-pakket van $ 129,99 voor de game aangekondigd, met onder meer een soundtrack met 2 schijven, kunstkaarten, een emaille pin, 2 Sol-medailles, een metalen replicaschip, acrylstandaards , en een 5,5 inch hoge mini arcadekastreplica met een videoscherm!

Over Sol Cresta

Verdedig het zonnestelsel uit de greep van het kwaad!

Tijdens de aanval op het zonnestelsel van Mandler heeft de mensheid een vernederend verlies geleden. Ze werden gedwongen zich helemaal terug te trekken naar Laomedeia, de 12e maan van Neptunus, nadat ze de maan hadden verloren en van de aarde waren verdreven.

Ze organiseerden het SOL CRESTA-team voor zonneherstel met de laatste hoop en vertrouwden het lot van het zonnestelsel toe aan de Yamato, een hypermodern dokslagschip.

De “free-form docking”-functie in Sol Cresta verbetert de docking- en vormingsmethoden van klassieke schietspellen Moon Cresta en Terra Cresta.

Het vlaggenschip Yamato, dat bestaat uit de schepen Amaterasu, Tsukuyomi en Susano, kan verschillende aanvallen lanceren, afhankelijk van hoe de drie schepen zijn gepositioneerd. Het geheim van het bestrijden van de binnenvallende troepen van Mandler is het aanleggen, scheiden en reconstrueren van de schepen zoals vereist.

‘Free-form docking’ is een term die verwijst naar een methode van docking die

De Yamato bestaat uit drie schepen. In het begin heb je maar één schip, maar als je het juiste object oppakt, komen er extra schepen voor een power-up! Om een ​​ongelooflijk arsenaal te verwerven, koppel en splits je om je aanvalskenmerken te variëren en verschillende vormen te gebruiken.

Opwinding zoals in de jaren 80

Yuzo Koshiro, een beroemde chiptune-muzikant, componeerde de soundtrack voor Sol Cresta. De game is een eerbetoon aan de muziek en esthetiek van de oudere Cresta-serie, waarbij arcadekoorts nieuw leven wordt ingeblazen en verder gaat dan eenvoudige nostalgie. Er is ook een tijdsbeperking, Caravan-modus voor topscores en internetklassementen.

De nieuwe PlatinumGames-uitdaging

Wat als PlatinumGames, de makers van leuke en actievolle games als Bayonetta, een poging zou wagen om te schieten? De oplossing is Sol Cresta. De graphics zijn vintage, maar de innovatie en complexiteit van de mechanica en gameplay zorgen voor een nieuwe en diepgaande schietervaring die met elke playthrough beter wordt.