Sonic Team’s gamedesigner Shun Nakamura wil graag Samba de Amigo maken

Sonic Team’s gamedesigner Shun Nakamura wil graag Samba de Amigo maken

Shun Nakamura is op het moment druk bezig met Sonic Forces, maar de gamedesigner heeft in een interview met Eurogamer laten weten dat hij eigenlijk heel graag een andere game wil maken voor de Nintendo Switch en wel namelijk Samba de Amigo.

Het origineel kwam in 2000 uit voor de SEGA Dreamcast waarbij je twee samba-ballen moest gebruiken om het spel te spelen. Er kwam in 2008 een re-release van Samba de Amigo uit voor de Nintendo Wii, maar deze de goede verkoop bleef uit voor de game.

Volgens Nakamura was dat mede te  danken aan het feit dat je een extra Wiimote moest aanschaffen. De Nintendo Switch beschikt standaard over twee Joy-Cons met HD Rumble die je los kunt gebruiken en is daardoor ideaal voor de game.

I really want to make Samba de Amigo on the Switch. …I really, really want to make it! This is coming from someone who had to make physical items you had to buy and plug into your console in order to play Samba de Amigo at home. When the Wii came out, there was only one Wii Remote, and you had to buy another one. You could still do it, but it’s a bit of a hurdle to get over. The first time I saw the Switch, I thought oh my god – this is it! You don’t have to buy another peripheral, you don’t need to buy another controller. I’m really, really interested in that.

Komt de game er dan ook?

Ondanks dat een gamedesigner zoals Nakamura potentie ziet in een Samba de Amigo-game voor de Nintendo Switch is mooi maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Heb jij het origineel op de SEGA Dreamcast gespeeld? Of de re-release op de Nintendo Wii? Zou Samba de Amigo een goede toevoeging zijn voor de Nintendo Switch? Laat het ons allemaal weten in de comments!

Ad