Splatoon 2 – Versie 5.0.1 update

Splatoon 2 – Versie 5.0.1 update

Nintendo besloot een gloednieuwe update voor Splatoon 2 uit te brengen, waardoor de game naar versie 5.0.1 werd gebracht.

Deze update voegt geen nieuwe inhoud of balansaanpassingen toe, zoals verwacht. De update lost echter veel bugs op die eerder in het spel waren, vooral in de multiplayer.

Splatoon 2 – Officiële 5.0.1 patch notes

Wijzigingen in Multiplayer

 • Er is een probleem opgelost waardoor spelers per ongeluk in de lucht vooruit gingen tijdens de eerste swing van een Ultra Stamp bij het ingedrukt houden van ZR om de stamp herhaaldelijk te slingeren.
 • Er is een probleem opgelost waarbij spelers verder konden springen dan bedoeld tijdens het springen op een specifiek tijdstip tijdens het gebruik van de Ultra Stamp.
  • Deze veranderingen lossen het probleem op dat spelers gebieden van bepaalde fasen kunnen betreden waartoe ze hadden moeten worden beperkt.
 • Probleem opgelost waardoor spelers met slechte internetverbindingen niet op de juiste locatie op de schermen van andere spelers verschijnen wanneer ze bepaalde speciale wapens op een specifiek tijdstip gebruiken.
 • Een probleem opgelost in Starfish Mainstage waardoor spelers via een specifiek rooster toegang tot de basis van de tegenstander kunnen krijgen tijdens het springen terwijl ze ZR ingedrukt houden om continu te inkt met de inktborstel of Octobrush.
 • Een probleem opgelost in Sturgeon Shipyard waardoor spelers via een specifiek rooster toegang tot de basis van de tegenstander konden krijgen tijdens het springen terwijl ze ZR ingedrukt houden om continu te inkt met de inktborstel of Octobrush.
 • Een probleem opgelost in Manta Maria waardoor spelers toegang tot de basis van de tegenstander konden krijgen via een specifiek rooster tijdens het springen terwijl ze ZR ingedrukt houden om continu te inkt met de Inkbrush of Octobrush.
 • Er is een probleem opgelost in het Shellendorf-instituut waardoor spelers het podium op konden gaan wanneer ze zich bij een bepaalde muur bewogen.
 • Een probleem opgelost in het Shellendorf Institute dat zich voordeed in de Rainmaker-modus waarmee spelers naar een specifiek stuk podiumterrein konden clippen.
 • Een probleem opgelost in Camp Triggerfish waarbij spelers eerder toegang hadden gekregen tot een Inkrail vanuit een onbedoelde richting door de positie van de rail enigszins aan te passen.

Overige wijzigingen

Het spel kan nu beperkt zijn voor spelers als ze frequente verbindingsfouten ervaren in afwachting van overgebleven spelers om aan te komen na deelname aan een klassementsgevecht lobby.

Ad