Splatoon 3 Direct – Samenvatting

Splatoon 3 Direct – Samenvatting

In een Splatoon 3 Direct die Nintendo streamde, werd veel nieuwe informatie getoond over de volgende game in de ink-shooter-serie.

De nieuwe Splatfest-hosts, Deep Cut, de aankondiging van een Splatfest-demo in wereldpremière, de bevestiging dat betaalde DLC beschikbaar zal zijn, en meer zijn allemaal grote onthullingen.

video
play-rounded-fill

Splatoon 3 – Alle details

In Return of the Mammalians is de geheel nieuwe Story Mode een geweldige manier om te leren vechten en wapens te gebruiken terwijl je op avontuur gaat om de geheimen van Alterna, de Fuzzy Ooze, te ontdekken en hoe deze aansluit bij de thema van het spel. Als Agent 3, het nieuwste lid van de New Squidbeak Splatoon, zullen spelers vechten tegen het Octarian Army, waarvan de leden om de een of andere reden bedekt zijn met haar. Spelers kunnen vele stadia doorlopen met hun Smallfry-vriend. Elke fase heeft zijn eigen wendingen.

Turf War is het favoriete spel van de mensen die in Splatsville wonen, dus het is logisch dat het spel gemakkelijker te spelen is gemaakt. In drie minuten proberen twee teams van vier de meeste grasmat op de kaart te markeren. Er zijn nieuwe moves toegevoegd, zoals de Squid Surge, waarmee spelers snel tegen muren op kunnen zwemmen, en de Squid Roll, waarmee je uit de inkt kunt springen terwijl je je omdraait. Wanneer het personage van de speler oplicht tijdens de beweging, zorgt dit er ook voor dat tegenstanders er geen inkt op krijgen.

Salmon Run

De Salmon Run-modus is terug en nu kunnen maximaal vier spelers samenwerken om Power Eggs te verzamelen van de Salmonids die op hen afkomen. Nu kun je Salmon Run op elk moment spelen! Boss Salmonids, zoals de nieuwe Slammin’ Lid en de Big Shot, zijn gevaarlijke wezens die spelers zullen ontmoeten. Houd ook Cohozuna in de gaten, een nieuwe superreus King Salmonid. Wanneer een speler een King Salmonid bevecht, verandert de tank op zijn rug in een Egg Cannon. Verzamel de Gouden Eieren, richt de King Salmonid veel schade aan en schop hem eruit. In de toekomst zullen er ook Big Runs zijn, waarbij zalmachtigen de stad aanvallen waar Inklings en Octolings wonen.

Er zullen zowel nieuwe als terugkerende gevechtsfasen zijn. Turf War-gevechten zullen plaatsvinden op een groot aantal exotische plaatsen. Er zijn podia zoals Eeltail Alley, Scorch Gorge, Mincemeat Metalworks en Undertow Spillway die alleen in de Splatlands zijn. Er is ook de nieuwe Hagglefish Market, een pier vol straatverkopers die van alles verkopen. Het Museum d’Alfonsino, Hammerhead Bridge en Mahi-Mahi Resort-podia van Greater Inkopolis zijn ook terug. Bij de lancering zullen er in totaal 12 podia zijn, waarvan er enkele in de presentatie werden getoond. Nadat de game uitkomt, zullen gratis updates meer levels toevoegen.

Het Deep Cut Trio

The Deep Cut Trio is een populaire groep die de nieuwsshow Anarchy Splatcast in Splatsville host. Ze vertellen je over de gevechtsfasen die momenteel beschikbaar zijn en ander nieuws. Voor het eerst in de serie kun je deze updates lezen terwijl je door Splatsville loopt!

Splatfests zijn terug

In deze online evenementen stemmen spelers op hun favoriet uit drie keuzes die passen bij een thema dat al is aangekondigd. Op basis van hun keuze voegen ze zich bij een team en gevechten over een bepaalde tijd beslissen wie er wint. Elk Splatfest bestaat uit twee delen. In de eerste helft zullen de drie teams vechten in Turf War-gevechten met vier spelers aan elke kant. In de nieuwe Tricolor Turf War-modus, die deel uitmaakt van de tweede helft, strijden drie teams tegelijkertijd. Kan het team op de eerste plaats zichzelf verdedigen in deze ongebruikelijke 4-vs-2-vs-2 wedstrijd?

Tableturf Battle is een nieuwe spelmodus in Splatoon 3

Het vindt plaats in de Tableturf Battle Dojo, die zich op het lege terrein in Splatsville bevindt. In deze 1-op-1-versie van Turf War gebruiken spelers verschillende kaarten om verschillende vormen te maken, hun kracht op te laden en vervolgens een speciale comeback-aanval te gebruiken om alles tegelijk te gebruiken. Je kunt meer dan 150 kaarten krijgen.

De belangrijkste wapens van de Splatlands

Splatoon 3 heeft nieuwe wapens toegevoegd die speciaal voor de Splatlands zijn gemaakt. De Tri-Stringer ziet eruit als een boog en kan in drie richtingen tegelijk schieten. Het kan ook geladen schoten afvuren die even bevriezen voordat ze exploderen. Wanneer u de Splatana-wisser zwaait, creëert deze een middelpuntvliedende kracht die inktbladen laat vliegen. Als je het zwaait nadat het is opgeladen, wordt het een geladen schuine streep. Ook zijn alle belangrijke soorten wapens uit de eerste twee Splatoon-games meteen beschikbaar in de derde.

Speciale wapens kunnen worden gebruikt als er voldoende gras is geïnkt, en Splatoon 3 voegt een aantal nieuwe en andere speciale wapens toe. Een daarvan is de Tacticooler, die, wanneer ingeschakeld, een koelkast laat verschijnen met drankjes die de statistieken van het team helpen. De Wave Breaker zendt geluidsgolven uit die door het gebied bewegen. En de Reefslider is een dobber in de vorm van een haai die naar voren beweegt met een uitbarsting van inkt die tegenstanders raakt. Sommige speciale wapens uit eerdere Splatoon-games komen terug, zoals de Tenta Missiles, Inkjet, Ink Storm, Ultra Stamp en Booyah Bomb. Speciale wapens horen bij de hoofdwapens, zodat spelers de juiste combinatie kunnen vinden voor hoe ze dingen willen doden.

Gevechtsmodi

In Anarchy Battles vechten spelers om een ​​hogere ranking te krijgen in gevechten die zijn gebaseerd op doelen. Er zijn vier verschillende spelmodi die om de beurt gespeeld worden. Dit zijn Splat Zones, Tower Control, Rainmaker en Clam Blitz. Zelf een uitdaging aangaan? Kies “Anarchy Battle” (Series). Maar als een speler met vrienden wil werken, moet hij meedoen aan Anarchy Battle (Open).

Functies in de lobby:

Er zijn een aantal dingen in de lobby van Splatsville. Vrienden die je online hebt, zien eruit als hologrammen in 3D. Het is gemakkelijk om als vriend mee te doen aan een gevecht of als vijand binnen te vallen. En wanneer mensen als een team spelen, kunnen ze op elk moment zien wat hun vrienden aan het doen zijn. Er is ook een Memory Player in de lobby, waarmee je recente gevechten opnieuw kunt bekijken.

Aanpassen met de catalogus:

Splashtags verschijnen wanneer een gevecht begint. U kunt de titel, achtergrond en badge hierop wijzigen. Ook kan de emote die een personage doet wanneer ze een gevecht winnen, worden gewijzigd. Al deze en meer zijn te vinden in de in-game catalogus, die zal worden verkocht bij Hotlantis, een winkel aan de rand van Splatsville. Spelers kunnen de punten die ze verdienen in gevechten gebruiken om dingen zoals seizoensuitrusting en stukken vaardigheden te kopen. Nadat de catalogus voor het eerst uitkomt, komen er de komende twee jaar elke drie maanden updates uit.

SplatNet 3 Connected

SplatNet 3 is een online service voor Splatoon 3 die kan worden gebruikt met een smartapparaat via de Nintendo Switch Online-app. Hiermee kun je je gevechtsgeschiedenis bekijken, speciale uitrusting bestellen in de SplatNet Gear Shop en nog veel meer doen. Crusty Sean’s Wandercrust is iets nieuws. Je kunt Crusty Sean op zijn reis helpen door hem Inked Points te geven die je uit gevechten krijgt. Bij de lancering kun je SplatNet 3 spelen.

Nieuwe amiibo-inkomend

Er komen deze feestdagen nieuwe amiibo-figuren van Splatoon 3 uit. Deze omvatten afzonderlijke amiibo-figuren van Inkling (geel), Octoling (blauw) en Smallfry die in bepaalde winkels zullen worden verkocht voor een adviesprijs van $ 15,99 per stuk. Door de amiibo in het spel te scannen, kunnen spelers hun favoriete uitrustingscombinaties opslaan als ‘Fresh Fits’, waardoor het gemakkelijk wordt om van outfit te wisselen. De amiibo hebben ook hun eigen speciale items en kunnen worden gebruikt om in de game foto’s te maken. Ook komen er binnenkort enkele amiibo-figuren van Splatoon 2 terug. Het Callie & Marie 2-Pack en het Pearl & Marina 2-Pack zijn weer verkrijgbaar bij geselecteerde winkels voor een adviesprijs van $24,99 per stuk.

Updates nadat de game uitkomt

Nadat de game uitkomt, wordt er gedurende twee jaar elke drie maanden een gratis seizoenscatalogus in de game verzonden. Ongeveer tegelijkertijd met elke in-game catalogus zullen er ook meer wapens worden toegevoegd. Ook zullen X Battle en League Battle in toekomstige updates aan de game worden toegevoegd. Nadat je een zeer hoge rang hebt behaald in Anarchy Battle, kun je X Battle spelen. Elke twee uur kunnen spelers strijden in League Battle in teams op basis van hoe ze het in Anarchy Battle hebben gedaan. Betaalde DLC op grote schaal is ook onderweg. Als het zover is, zal er meer informatie worden gegeven.

Het Splatlands Invitational 2022-toernooi voor Splatlands 3:

De beste spelers van het Splatoon 2 Inkopolis Showdown 2022-toernooi van deze zomer zijn uitgenodigd voor de allereerste Splatoon 3 Invitational, die op 5 september op PAX West in Seattle wordt gehouden. Volg het officiële Nintendo Versus Twitter-account om op de hoogte te blijven van al het leuke nieuws. Volg het officiële Splatoon Noord-Amerikaanse Twitter-account om meer te weten te komen over nieuwe onderzoeksresultaten zodra ze uit het Squid Research Lab komen.