Splatoon 3 – Eerste details over gameplay, setting, aanpassing en meer

Splatoon 3 – Eerste details over gameplay, setting, aanpassing en meer

Nintendo kondigde Splatoon 3 aan, het volgende deel in hun geweldige serie inktspuitende shooter. Na de onthulling deelde Nintendo een reeks berichten waarin verschillende aspecten werden beschreven.

Deze bevatten informatie over maatwerk, de nieuwe ‘city-of-chaos’-instelling van de game, evenals een aantal nieuwe gameplay-mechanica en wapens.

Opgelet, wereldwijde inktvisonderzoekers!

# Splatoon3 is zojuist aangekondigd via videotransmissie. Het wordt al een tijdje niet gelanceerd, maar we hebben enkele fascinerende ecologische details geleerd: er is een nieuwe Inkling & Octoling-habitat ontdekt! En het lijkt heel anders dan Inkopolis …

Maatwerk en Salmonid Companion

Het is geen geheim dat Inklings en Octolings hun hoofdtentakels in verschillende ‘kapsels’ kunnen plaatsen. Het lijkt er echter op dat deze prachtige wezens in staat zijn tot meer ingewikkelde ontwerpen dan voorheen bekend was. Kijk maar naar deze Inkling … Hij heeft een vlecht! Wat een dag voor de wetenschap.

In de nieuwe videotransmissie wordt een Inkling gezien in gezelschap van een juveniele Salmonid, een Smallfry genaamd. Onze studies hebben lang aangetoond dat de zalmachtigen een gevaarlijke soort zijn. Hoe deze schijnbaar symbiotische relatie evolueerde, is een spannend mysterie. Verder onderzoek is vereist!

Splatsville en Splatlands

Hier zien we Splatsville, de nieuw ontdekte “stad van chaos”. Het heeft een gedateerde uitstraling maar lijkt toch dichtbevolkt. Onderzoek wijst uit dat de ontwikkeling van Splatsville snel is versneld sinds het laatste Splatfest anderhalf jaar geleden, ook al ligt het ver van Inkopolis.

We hebben vernomen dat Splatsville in een bredere regio ligt, de Splatlands. Het lijkt erop dat de intense zon en de harde omgeving een diepgaand effect hebben gehad op de inwoners. In de afgelopen jaren zijn trendsettende Inklings als motten naar een bunsenbrander naar deze cultuur getrokken!

Zelfs in de Splatlands lijken Inklings toegewijd aan het populaire tijdverdrijf van Turf War. De basisregels lijken ongewijzigd – twee teams van vier strijden om de meeste grond. De inwoners van Splatsville lijken echter hun strijd te hebben gevoerd in de omringende wildernis!

In de Splatlands lijken Inklings de voorkeur te geven aan het betreden van het slagveld door zichzelf te lanceren vanuit een soort spawner-drone in de lucht. Het lijkt erop dat ze zelfs hun landingsplaats kunnen kiezen voordat ze in actie komen!

Nieuwe mechanica en wapens

We hebben twee nieuwe manieren geïdentificeerd waarop Inklings zich kan verplaatsen. Een “inktvisrol” zorgt ervoor dat ze uit hun inkt kunnen springen en ronddraaien, en een “inktvisstoot” zorgt ervoor dat ze snel met inkt bedekte muren opzwemmen en er bovenaan uit springen! Bedenk eens hoe deze vaardigheden kunnen worden gebruikt in het heetst van de strijd …

We hebben ook een nieuw wapen ontdekt met de vorm van een boog. Het ziet er op het eerste gezicht wat primitief uit, maar bij nader inzien zit het boordevol technologie, waaronder een mechanisme dat in staat is om drie inktstrengen tegelijk te lanceren!

Bij de videotransmissie hebben we ook enkele speciale wapens gezien! Naast een gloednieuwe, lijken sommige opnieuw geconfigureerde versies van speciale wapens die in Inkopolis zijn gevonden. Hoe perfect passend voor de stad van chaos…

Klassieke hoofdwapens lijken levensvatbaar in de Splatlands, hoewel hun uiterlijk lijkt te passen bij deze unieke cultuur. De .96 Gal en Range Blaster zien er duidelijk anders uit dan we gewend zijn, waardoor ze schijnbaar meer opvallen ten opzichte van andere wapens van hetzelfde type.

Splatoon 3 staat gepland voor 2022 voor Nintendo Switch.