Square Enix kondigt The DioField Chronicle aan

Square Enix kondigt The DioField Chronicle aan

Dit jaar brengt Square Enix The DioField Chronicle uit, een grootschalige RPG voor de Nintendo Switch-consolefamilie. De game is een traditioneel turn-based strategiespel, geproduceerd door een team van ervaren strategieontwikkelaars, dus je kunt er zeker van zijn dat het in goede handen is. Taiki (Lord of Vermillion III en IV), Isamu Kamikokuryo (Final Fantasy XII en Final Fantasy XIII) en Yuu Ohshima ontwierpen de personages en concept art (Fire Emblem Awakening). Square Enix heeft een beschrijving vrijgegeven voor The DioField Chronicle.

Over de DioField Chronicle

Het is een game die zich afspeelt in een unieke omgeving met elementen uit de fantasie, de middeleeuwse en de hedendaagse cultuur. In het koninkrijk Alletain op DioField Island heerst al 200 jaar vrede dankzij de Shaytham-dynastie, maar met de ontwikkeling van nieuwe krachten en moderne magie komt daar verandering in.

Het koninkrijk Alletain is rijk aan jade, een waardevol materiaal dat wordt gebruikt als basis voor magie en tovenarij. Natuurlijk zou zo’n lucratieve hulpbron altijd de aandacht trekken, en het Rijk en de Alliantie zullen hun aandacht zeker op het eiland richten.

Je neemt de leiding over een troep elite huurlingen die bekend staat als ‘Blue Fox’ te midden van dit gevecht. Zal deze naam echter een baken van hoop worden voor de belegerde Alletain, of een somber embleem van tragedie?

“En wanneer kun je erachter komen?” zegt de verteller.