Steampunk dungeon crawler Vaporum komt op 11 April

Steampunk dungeon crawler Vaporum komt op 11 April

Merge Games heeft onlangs aangekondigd dat Vaporum de eShop zal bereiken op 11 april 2019, voor $ 24,99 USD.

Omdat je nergens anders kunt rennen, moeten spelers een vreemde toren induiken – en de mechanische gruwelen overleven die op de loer liggen …

video

Over Vaporum

Vaporum is een rastergebaseerde single-player en single-character dungeon crawler-RPG, gezien vanuit het perspectief van de eerste persoon in een originele steampunk-setting. Geïnspireerd door old-school games zoals Dungeon Master I en II, de Eye of the Beholder-serie en de meest recente legende van Grimrock I en II. Gestrand in het midden van een oceaan, voor een gigantische toren, moet de held uitvinden wat de plaats is, wat daar is gebeurd en vooral, wie hij is.

Belangrijkste kenmerken

  • Real-time gevechten in de eerste persoon.
  • Puzzels en level-brede doelstellingen.
  • Gadget-gebaseerd RPG-systeem.
  • Veel verkenning, buit en karakteraanpassing.
  • Mysterieuze verhaallijn gevuld met geheimen.
  • Volledig stemhebbende hoofdpersonen.
  • Meeslepende steampunk-instelling.

Gevechten

Gevechten vinden in real time plaats. Elke vijand heeft een onderscheidende reeks sterke en zwakke punten, dus je moet verschillende tactieken gebruiken om ze te verslaan. Wapentypen hebben elk een aantal unieke bonussen en gedragingen die meer diepte en gedachte toevoegen bij het kiezen van welke wapens moeten worden uitgerust.

Je zult veel soorten gadgets vinden: directe aanvallen, gebiedsaanvallen, aanstootgevende en defensieve buffs … Deze gadgets zijn krachtig, maar sommige vijanden zijn immuun voor bepaalde soorten aanvallen, dus je zult moeten uitvinden hoe je het beste met elke ontmoeting om kunt gaan het spel gooit naar je.

Puzzels

Los intrigerende puzzels en level-brede doelstellingen op waar je zowel je verstand als je reflexen moet gebruiken. Hoewel de meeste puzzels en raadsels zich in een enkele ruimte bevinden, kunnen voortgangsdoelstellingen een heel niveau of zelfs meerdere niveaus beslaan.

Voortgang van karakter

In plaats van de capaciteiten van je menselijke karakter te vergroten, zul je een exoskelet-tuig dat je draagt ​​verbeteren. De game combineert een “jij bent wat je draagt” -aspect met een langetermijnontwikkeling van je exo-rig. Met het op gadgets gebaseerde systeem kun je je gadgets op elk moment wijzigen, waardoor je veel flexibiliteit hebt om met verschillende situaties om te gaan. Aan de andere kant, naarmate je verder komt, kun je nuttige circuits ontgrendelen op je exo-rig en krijg je aanzienlijke permanente attribuutbonussen en passieve vaardigheden.

Verhaal en verkenning

Gestrand op een klein eilandje in het midden van een oceaan, kom je in een gigantische mechanische toren. Niets is logisch voor jou, maar het is allemaal vreemd bekend …

Als je in het achtergrondverhaal wilt komen en de mysteries van de toren wilt ontdekken, kun je er meteen in duiken door alle noten te lezen die je kunt vinden. Maakt u zich geen zorgen, u kunt echter veilig alle tekst negeren. Alle belangrijke verhaalpunten worden verteld door de hoofdpersonen en ze zijn volledig geuit!

Er zijn veel optionele gebieden in het spel die je kunt kiezen om te verkennen. Ze bieden meestal een extra uitdaging, maar komen ook met een beloning! De toren is bezaaid met geheime doorgangen die unieke items en aantekeningen van de bewoners bevatten, die u een inzicht geven in hun leven en gebeurtenissen die aan uw komst voorafgaan.

Ad