Strictly Limited Games – Steel Empire Chronicles – Fysieke release

Strictly Limited Games – Steel Empire Chronicles – Fysieke release

Samenvatting

Steel Empire Chronicles is een klassiek schietspel dat opnieuw is uitgebracht voor de Nintendo Switch. Ontwikkeld door Mebius en Starfish en uitgegeven door Strictly Limited Games, speelt Steel Empire Chronicles zich af in een wereld waar het Motorhead Empire het grootste deel van de wereld domineert . Er is echter nog steeds hoop in de Republiek Silverhead en spelers nemen de rol aan van een eenzame piloot die is gestuurd om de dag te redden en de vrede en harmonie in de wereld te herstellen.

Wat Steel Empire Chronicles onderscheidt van andere shoot ’em up-games, is de visuele stijl, die wordt weergegeven door middel van een sepiakleurig filmjournaal. Deze stijl wordt aangevuld met verzonnen historische referenties die helpen om de stemming te bepalen en spelers onder te dompelen in de wereld van het spel.

Naast de game zelf heeft Strictly Limited Games twee collector’s editions van Steel Empire Chronicles uitgebracht voor de Nintendo Switch. De Limited Edition, geprijsd op $ 39,99, bevat twee hoesvariaties waarmee fans kunnen kiezen tussen het Steel Empire Chronicles-titelblad of het klassieke Over Horizon-titelblad. Er zullen slechts 3.000 individueel genummerde exemplaren beschikbaar worden gesteld voor de Switch.


Steel Empire Chronicles – Fysieke uitgave

Steel Empire Chronicles is een klassiek schietspel dat opnieuw is uitgebracht voor de Nintendo Switch door Strictly Limited Games. Steel Empire Chronicles, ontwikkeld door Mebius en Starfish, speelt zich af in een wereld waar het Motorhead Empire het grootste deel van de wereld domineert. Er is echter nog steeds hoop in de Republiek Silverhead en spelers nemen de rol aan van een eenzame piloot die is gestuurd om de dag te redden en de vrede en harmonie in de wereld te herstellen.

In dit artikel verkennen we de wereld van Steel Empire Chronicles en Over Horizon, evenals de unieke kenmerken van de Limited en Special Limited Editions. We gaan ook dieper in op het shoot ’em up-genre, de geschiedenis, subgenres en variaties ervan.

Over Steel Empire Chronicles

Plot- en gameplaymechanismen

In Steel Empire Chronicles kruipen spelers in de huid van een eenzame piloot die is gestuurd om de Republic of Silverhead te redden van het Motorhead Empire. De game is een klassieke shoot ’em up-game, waarbij spelers een vliegend voertuig besturen en vijanden neerschieten terwijl ze obstakels ontwijken en power-ups verzamelen.

Wat Steel Empire Chronicles onderscheidt van andere shoot ’em up-games, is de visuele stijl. De wereld van de game wordt weergegeven door middel van een sepiakleurig filmjournaal, wat de game een unieke en meeslepende sfeer geeft. Het verhaal van de game is gevuld met verzonnen historische referenties die helpen om de sfeer te bepalen en diepte toe te voegen aan de wereld van de game.

Verzamelaarsedities

Strictly Limited Games heeft twee collector’s editions van Steel Empire Chronicles uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Beperkte editie

De Limited Edition, geprijsd op $ 39,99, bevat twee hoesvariaties waarmee fans kunnen kiezen tussen het Steel Empire Chronicles-titelblad of het klassieke Over Horizon-titelblad. Er zullen slechts 3.000 individueel genummerde exemplaren beschikbaar worden gesteld voor de Switch.

Vergeleken met de standaardeditie biedt de Limited Edition fans de mogelijkheid om een ​​fysiek exemplaar van de game met exclusieve hoesafbeeldingen te bezitten. De individueel genummerde exemplaren maken het ook een must-have voor verzamelaars.

Speciale beperkte editie

De Special Limited Edition, geprijsd op $ 59,99, wordt geleverd met een unieke collector’s edition-doos in de vorm van een Mega Drive-doos. Deze editie bevat verschillende verzamelobjecten, waaronder de originele soundtrack, een kunstboek en andere items. Er zullen slechts 2.000 individueel genummerde exemplaren beschikbaar worden gesteld voor de Switch.

Vergeleken met de Limited Edition is de Special Limited Edition een premium collector’s item dat exclusieve fysieke items bevat die niet beschikbaar zijn in een andere editie. De Mega Drive-behuizing en originele soundtrack maken het een must-have voor serieuze verzamelaars.

Diepgaande blik op de meegeleverde verzamelobjecten

De Limited en Special Limited Editions bevatten verschillende verzamelobjecten die waarde toevoegen aan het totale pakket.

Mega Drive-behuizing

De Special Limited Edition bevat een collector’s edition box in de vorm van een Mega Drive-doosje. De behuizing is een replica van de klassieke Mega Drive-console en is een must-have voor liefhebbers van retro-gaming.

Originele soundtrack

De Limited en Special Limited Editions bevatten de originele soundtrack voor Steel Empire Chronicles. De soundtrack bevat klassieke arcade-achtige muziek die bijdraagt ​​aan de algehele ervaring van het spel.

Artbook

De Special Limited Edition bevat een artbook met concept art en illustraties uit de game. Het artbook biedt een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van Steel Empire Chronicles en is een must-have voor fans van de game.

Andere meegeleverde artikelen

De Special Limited Edition bevat ook verschillende andere verzamelobjecten, zoals een stickervel en een poster. Deze items voegen waarde toe aan het totale pakket en maken het een must-have voor verzamelaars.

Boven de horizon

Over Horizon is een schietspel dat oorspronkelijk in 1991 werd uitgebracht voor de Famicom/NES. De game is gemaakt door dezelfde ontwikkelaars als Steel Empire Chronicles en is oorspronkelijk alleen uitgebracht in Japan en Duitsland.

Plot- en gameplaymechanismen

In Over Horizon besturen spelers een ruimtevaartuig en moeten ze vijanden neerschieten terwijl ze obstakels ontwijken en power-ups verzamelen. De game bevat kleurrijke graphics en een snelle gameplay-stijl die typerend is voor het shoot ’em up-genre.

Vergelijking met Steel Empire Chronicles

Hoewel Steel Empire Chronicles en Over Horizon beide shoot ’em up-games zijn, verschillen ze op een aantal belangrijke manieren. Steel Empire Chronicles heeft een unieke visuele stijl die het onderscheidt van andere games in het genre. Over Horizon daarentegen heeft kleurrijke graphics die typerend zijn voor het shoot ’em up-genre.

Het Shoot ’em Up-genre

Het shoot ’em up-genre is een subgenre van actiegames dat wordt gekenmerkt door snelle gameplay en een focus op het neerschieten van vijanden. Het genre is in de loop der jaren geëvolueerd en er zijn nieuwe subgenres en variaties geïntroduceerd.

Geschiedenis en evolutie

Het shoot ’em up-genre heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de begindagen van arcade-gaming. Het genre is in de loop der jaren geëvolueerd, met nieuwe games die nieuwe gameplaymechanismen en subgenres introduceren.

Invloed op de game-industrie

Het shoot ’em up-genre heeft een grote invloed gehad op de game-industrie. Veel populaire gamefranchises, zoals Contra en Gradius, zijn begonnen als schietspellen. Het genre heeft ook andere genres beïnvloed, zoals platformgames en first-person shooters.

Populaire subgenres

Het shoot ’em up-genre heeft verschillende populaire subgenres die tegemoet komen aan verschillende speelstijlen en voorkeuren. Deze omvatten:

 • Horizontaal scrollen Shoot ’em Ups: Games waarbij de actie van links naar rechts over het scherm beweegt. Voorbeelden hiervan zijn R-Type en Darius.
 • Verticaal scrollen Shoot ’em Ups: games waarbij de actie van boven naar beneden over het scherm beweegt. Voorbeelden hiervan zijn 1942 en Raiden.
 • Bullet Hell Shoot ’em Ups: games waarbij het scherm gevuld is met een groot aantal kogels, waardoor een chaotische en uitdagende ervaring ontstaat. Voorbeelden hiervan zijn Touhou en DoDonPachi.
 • Run and Gun Shoot ’em Ups: spellen die schieten combineren met platformelementen. Voorbeelden hiervan zijn Contra en Metal Slug.
Conclusie

The Steel Empire Chronicles en Over Horizon Collector’s Editions voor Nintendo Switch zijn een must-have voor fans van het shoot ’em up-genre. De Limited en Special Limited Editions bieden exclusieve fysieke items, waaronder een Mega Drive-koffer, originele soundtrack en artbook. Steel Empire Chronicles en Over Horizon bieden unieke visuele stijlen en uitdagende gameplaymechanismen die zeker in de smaak zullen vallen bij fans van het genre. Het shoot ’em up-genre heeft een lange en legendarische geschiedenis en is nog steeds populair, omdat het nieuwe gamefranchises inspireert en andere genres beïnvloedt.

Veelgestelde vragen
 • V: Op welke platforms zijn de Steel Empire Chronicles en Over Horizon Collector’s Editions beschikbaar?
  • A: De Collector’s Editions zijn exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • V: Hoeveel exemplaren van de Collector’s Editions worden er gemaakt?
  • A: Er worden slechts 3.000 individueel genummerde exemplaren van de Limited Edition gemaakt op de Switch, terwijl er in totaal slechts 2.000 individueel genummerde exemplaren van de Special Limited Edition worden gemaakt op de Switch.
 • V: Zijn er verschillen tussen de Limited en Special Limited Editions?
  • A: Ja, de Special Limited Edition wordt geleverd met een unieke collector’s edition-doos in de vorm van een Mega Drive-doos met verschillende collector’s items, waaronder de originele soundtrack.
 • V: Kan ik de spellen afzonderlijk kopen zonder de verzamelobjecten?
  • A: Ja, digitale versies van Steel Empire Chronicles en Over Horizon zijn verkrijgbaar in de Nintendo eShop.
 • V: Wat is het shoot ’em up-genre?
  • A: Het shoot ’em up-genre is een type videogame waarbij de speler een personage bestuurt, meestal een vliegtuig of ruimteschip, en door levels moet navigeren terwijl hij het opneemt tegen golven vijanden.
 • V: Zijn shoot ’em up-spellen moeilijk om te spelen?
  • A: Shoot ’em up-spellen kunnen een uitdaging zijn, waarbij de moeilijkheidsgraad vaak toeneemt naarmate de speler door de levels vordert. Ze staan ​​echter ook bekend om hun verslavende gameplay en bevredigend gevoel van voldoening wanneer de speler een level voltooit of een baas verslaat.
 • V: Zijn er nog andere schietspellen die ik zou moeten proberen?
  • A: Ja, er zijn veel geweldige shoot ’em up-games om uit te proberen, waaronder klassiekers als Gradius en R-Type, maar ook nieuwere titels als Ikaruga en Jamestown.