Super Mario Maker 2 – Master Sword update – 5 December

Super Mario Maker 2 – Master Sword update – 5 December

En net voor het einde van het jaar heeft Nintendo iets in petto voor fans van Super Mario Maker 2! Nintendo heeft een trailer uitgebracht met de update voor Super Mario Maker 2.

video

De Master update

Op 5 december voegt een gratis update voor Super Mario Maker 2 voor Nintendo Switch Link uit The Legend of Zelda-serie toe als een speelbaar personage, plus nieuwe cursusonderdelen en een nieuwe gameplay-modus.

Na het downloaden van de Ver. 2.0.0 update, het nieuwe Master Sword-item is exclusief beschikbaar voor de 8-bit Super Mario Bros.style.

Word Link

Wanneer dit nieuwe onderdeel wordt opgepakt, verandert Mario in Link, uitgerust met een nieuwe reeks bewegingen, zoals aanvallen met een zwaard, pijlen schieten en bommen laten vallen.

In de onlangs uitgebrachte The Legend of Zelda: Link’s Awakening voor Nintendo Switch ontmoet Link bekende personages uit de Super Mario-games zoals Piranha Plants en Goombas, maar deze keer neemt Link deel aan een Super Mario-game in Super Mario Maker 2.

Transformeren in Link met behulp van het Master Sword opent een hele nieuwe wereld van ontwerpmogelijkheden voor makers. Met zijn pijlen kan Link verre schakelaars schieten die Mario normaal gesproken niet zou kunnen raken. Zijn nieuwe neerwaartse beweging met het zwaard zal meestal beschermde vijanden verslaan zoals Spike-bedekte Spinies. En met bommen kunnen sommige muren die normaal onbegaanbaar zijn voor Mario en vrienden gemakkelijk worden opgeblazen.

Naast Link

Naast Link voegt de update ook meer cursusonderdelen en vijanden toe, evenals een nieuwe Ninji Speedruns-modus, perfect voor spelers die op zoek zijn naar een uitdaging.

Dash Block: beschikbaar in de stijl van Super Mario 3D World, geeft het Dash Block-cursusonderdeel Mario een grote snelheidsstoot wanneer hij erop stapt.

Frozen Coin: deze munten zijn omgeven door een ijsblok en kunnen alleen worden vrijgegeven als ze worden gesmolten door vuurballen of andere vuurelementen, waaronder een bepaalde boze zon.

P-blok: wanneer een P-schakelaar in de koers wordt geraakt, veranderen onzichtbare P-blokken tijdelijk in harde platforms, of omgekeerd.

Spike: deze klassieke vijand hoest enorme spike-ballen op en lanceert ze bij Mario. Bij gebruik in de sneeuwomgeving gooit Spike in plaats daarvan sneeuwballen!

Pokey: De iconische gestapelde cactus uit meerdere Super Mario-spellen sluit zich voor het eerst aan bij Super Mario Maker 2. Spelers kunnen zelfs de hoogte van elke Pokey bewerken.

Ninji Speedruns

In de nieuwe Ninji Speedruns-modus kunnen spelers een getimede uitdaging aangaan in cursussen die exclusief voor deze modus door Nintendo zijn gemaakt. Ninji Ghosts van andere spelers zullen naast spelers spelen als ze het opnemen tegen rivalen van over de hele wereld.

De Ninji Ghosts die verschijnen, worden geselecteerd uit spelersgegevens op een vergelijkbaar prestatieniveau, zodat spelers hun prestaties geleidelijk kunnen verbeteren door de cursus naast Ninji Ghosts van andere spelers te volgen. Spelers kunnen ook stempels verzamelen door banen te wissen en in het spel in te wisselen om speciale Mii-kostuums te krijgen.

Elk Ninji Speedrun-evenement duurt ongeveer een week, met periodiek nieuwe cursussen. Tijdens het evenement worden spelers gerangschikt op basis van hun speeltijd in die cursus. Spelers kunnen de baan nog steeds volgen naast Ninji Ghosts en postzegels verzamelen, zelfs nadat de evenementperiode is afgelopen.

Ad