Super Mario Odyssey enorm goed onthaald + sales cijfers

Super Mario Odyssey enorm goed onthaald + sales cijfers

Super Mario Odyssey kwam op 27 Oktober uit voor het grote publiek.  Het nieuwste avontuur van onze favoriete Italiaan is natuurlijk immens populair. Dat is geen enkele verassing. 

Ook is Super Mario Odyssey door de pers enorm goed ontvangen. Laten we eens kijken naar het enorm gerespecteerde Metacritic, daar haalt de nieuwe Mario game op het moment van schrijven maar liefst een score van 97/100 uit 81 reviews door bladen, online publicaties etc. Dat is natuurlijk waanzinnig. Zie ook; http://www.metacritic.com/game/switch/super-mario-odyssey 

De gebruikersrating zit op moment van schrijven op een 9.0 uit 1481 reviews, waarbij gezegd moet worden dat daar soms echt ook 0 reviews bij zitten wat totaal niet een goede waardering is voor deze game.

Sales Super Mario Odyssey

Al met al doet de game het op die vlakken dus goed, wat dacht je van sales cijfers?

Nintendo heeft namelijk laten weten dat Super Mario Odyssey binnen een periode van slechts drie dagen meer dan 2 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Tel daar nog even bij op dat de feestdagen nog in aantocht zijn, dus dit getal zal vrij snel nog stukken stijgen met mensen die een bundle gaan kopen of juist wachten op de koopjes met een Black Friday, Cyber Sunday, Kerst, Sinterklaas en ga zo maar door.

Het is een system-seller, een dijk van een game (onze review komt waarschijnlijk dit weekend online) en het zorgt voor een nog sterkere fundering voor de Nintendo Switch, niet dat die fundering er zonder Mario niet was, het gaat goed met Nintendo en de Nintendo Switch maar toch.

Ad