Super Rare Games – Volgende fysieke release – Deponia Collection

Super Rare Games – Volgende fysieke release – Deponia Collection

Super Rare Games heeft Deponia Collection aangekondigd – een exclusieve fysieke release die alle 4 games op één cartridge zal bevatten. Er zullen 3.000 standaardexemplaren beschikbaar zijn, elk met een full-colour handleiding, interieurillustraties, exclusieve sticker en drie willekeurige ruilkaarten uit een set van vijf kaarten.

Daarnaast kondigde het bedrijf ook een Collector’s Edition-bundel aan met een hardcover-kunstboek van 208 pagina’s, een soundtrack-cd, een volledige set ruilkaarten (inclusief een gegarandeerde holografische kaart), een stickervel, een logosticker , en een verzamelbox. Er zijn slechts 1.000 van deze bundels beschikbaar

De game kan op 16 september 2021 (10.00 uur PT/13.00 uur ET) worden besteld via de winkel van Super Rare Games.

💬 Het leven op de afvalplaneet Deponia is allesbehalve een wandeling in het park… 💬

We zijn trots om onze samenwerking met Daedalic Entertainment te bevestigen met een release van hun grafische avonturenserie Deponia Collection, die voor het eerst in fysieke vorm beschikbaar is op de Nintendo Switch™.

Dankzij de reacties van fans op onze teaser eerder dit jaar, hebben we besloten dat deze zeer speciale 4-op-1-cart-collectie een eigen Collector’s Edition verdiende, waardoor het het ultieme pakket voor fans is.

Deponia Collection: Collector’s Edition bevat een hardcover artbook van 208 pagina’s, een soundtrack-cd, een volledige set ruilkaarten (inclusief een gegarandeerde holografische kaart), een stickervel en de standaard gamekoffer met alle 4 de games op de wagen , een logosticker en een geweldige verzamelbox.

Deponia Collection (Collector’s Edition): gelimiteerd tot slechts 1.000 exemplaren
Deponia Collection (Standard Edition): Beperkt tot slechts 3.000 exemplaren

Er zullen in totaal slechts 4.000 exemplaren worden gedrukt, die op 16 september om 18.00 uur BST (10.00 uur PT/13.00 uur ET) in de verkoop gaan – wereldwijd exclusief verkrijgbaar op www.superraregames.com

Over Deponia

Daedalic Entertainment, ooit door het tijdschrift GameStar ‘Lucasarts uit Duitsland’ genoemd, nodigt de spelers uit voor een fantastisch komisch avontuur dat draait om een ​​waanzinnig liefdesverhaal van Rufus en Goal.

In Deponia is de wereld verworden tot een enorme vuilnisbelt, waarin de chagrijnige Rufus zijn erbarmelijke bestaan ​​opeist. Hij behoort tot de laagste sociale klasse, gedoemd zijn leven te leiden in letterlijke bergen afval. Hij hoopt op een kans om in de wereld van de rijken te komen, die in een drijvende stad hoog boven de wolken leven. Het lot lijkt te glimlachen naar de snotterige nietsnut als op een dag de aantrekkelijke dame genaamd Goal uit de hogere sector in een van de vuilnisbelten valt. Rufus besluit de jonge vrouw te helpen door haar terug te brengen naar haar man. Als hij merkt dat de echtgenoot van Goal een dode letter is voor zichzelf, bedenkt hij een duivels plan om toegang te krijgen tot de bovenwereld. De dingen lopen echter niet helemaal zoals gepland, omdat hij gevoelens heeft voor de schoonheid die zijn gebruikelijke gewetenloosheid beperkt.

Help Rufus, de arme jongen van het autokerkhof, om het meisje uit de hemel voor zich te winnen. Alleen met dit rijke meisje uit zijn dromen kan hij misschien aan Deponia ontsnappen en, onverwachts, de planeet redden.

 • Unieke stripstijl met handgetekende 2D-afbeeldingen in HD-resolutie
 • Bizarre personages en gekke humor
 • Uitdagende puzzels en urenlange dialoog
 • Uniek universum

Over Chaos on Deponia

Chaos op Deponia blijkt nog gekker te zijn dan zijn voorganger en brengt de speler meteen in de ban.

Na de gebeurtenissen op Deponia lijkt het erop dat Rufus tot bezinning kwam. Hij is voorzichtig geworden, vriendelijk, aardig en zorgzaam, zonder enige intentie om grote chaos te veroorzaken, alleen maar om zijn eigen egoïstische doeleinden te bevorderen. Het lijkt erop dat hij zich nog lang niet vastketent aan vlammende zaagbladen, torpedodolfijnen traint of door vogelbekdiernesten foerageert. Of is hij dat?

Uiteindelijk is het een vlammend zaagblad dat Goal weer aan de grond zet op Deponia. Per ongeluk wordt haar bewustzijn in drie delen gesplitst en opgeslagen op drie verschillende schijven.

Nu is het weer aan Rufus om alle drie de delen van Goal te overtuigen, gebruikmakend van zijn opmerkelijke charmante verstand, om weer één te worden, met haar naar Elysium te gaan en Deponia te redden van een zeker onheil terwijl hij toch bezig is.

Het tweede avontuur op Deponia vertelt een uniek, op zichzelf staand verhaal dat kan worden gespeeld zonder verdere kennis van het eerste deel. Fans van de eerste game ontdekken nieuwe aspecten van de achtergronden van bekende personages en krijgen antwoord op open vragen.

 • Unieke wereld ter ere van de traditie van Douglas Adams, Terry Pratchett en Matt Groening.
 • Handgetekend kunstontwerp in Full HD-glorie en hoogwaardige cartoonanimatie getekend in komische stijl.
 • Bizarre personages en gekke humor ontmoeten uitdagende puzzels.
 • Uitgebreide soundtrack met veel sfeervolle nummers.

Over Deponia Doomsday

Op een noodlottige nacht ontwaakt Rufus uit een angstaanjagende nachtmerrie: hij offerde zichzelf op om Deponia te redden. Maar tegen welke prijs? Elysium, de drijvende stad stortte neer op de planeet. Als de laatste overlevende Deponian vocht hij tegen een paar woeste sluizen, maar uiteindelijk was er maar één uitweg: hij moest Deponia opblazen! En… Hij liet een snor groeien.

Natuurlijk realiseerde hij zich dat deze gruwelijke gebeurtenissen -vooral het snorgedeelte- moesten worden voorkomen. Deponia en zijn goed geschoren gezicht moesten overleven!

Maar was dit echt maar een droom? Met de hulp van McChronicle, een eigenzinnige temporele wetenschapper, die vreemde tijdafwijkingen ontdekte, ontdekt Rufus dat sommige tijdreizigers uit de toekomst hun tijdmachine achteloos in zijn buurt parkeerden. Stel je voor dat deze geweldige technologie in verkeerde handen zou vallen!

Duik in dit waanzinnige vervolg van de Deponia-cult-trilogie en sluit je aan bij de chaotische antiheld Rufus op zijn meest eigenaardige avontuur. Zelfs zonder de vorige aflevering te kennen, zal de hilariteit van Deponia Doomsday je doen lachen en barsten van het lachen.

Laat je betoveren door de bizarre humor en de uniek ontworpen wereld en geniet van het grootste en langste Deponia-avontuur aller tijden.

 • Een nieuw deel van de bekroonde Deponia-serie
 • Epische avonturengameplay
 • Unieke handgetekende stripstijl
 • Bekende gezichten en meer dan 70 nieuwe gekke personages met de gekke humor waar je zo van houdt
 • Draai de tijd terug en zie een nieuwe draai aan de geschiedenis van de rommelplaneet
 • Platypus-tastische actie
 • Rommel ontmoet decadentie: speelbare levels op Deponia en Elysium
 • Ontdek de weelderige flora en fauna van Deponia

Over Goodbye Deponia

Meer chaos, meer vernietiging, meer Rufus. Niet één, niet twee, maar drie Rufuses veroorzaken allerlei gekke chaos in de langverwachte avonturenkomedie Goodbye Deponia!

Alles wat uitvinder en vrije geest Rufus wilde, was van de autokerkhofplaneet Deponia afkomen en naar Elysium verhuizen, het paradijs dat rond Deponia draait als een ruimteschip dat gereserveerd is voor de hoogste regionen van de samenleving. Goal, het ex-Elysische meisje waar Rufus hals over kop verliefd op is geworden, lijkt nog steeds de sleutel tot zijn onderneming… en tot de lift die hem naar de ruimte zal brengen. Eindelijk heeft Rufus een schijnbaar perfect plan bedacht.

En toch gaat alles wat mis kan gaan ineens mis. Rufus bevindt zich (aanvankelijk in vermomming) op een snelwegkruiser tussen strenge functionarissen van de Organon, terwijl Goal vermist wordt. Wanneer Rufus een kloonmachine tegenkomt, denkt hij de weg naar buiten te hebben gevonden. Een kloonkopie zou hem uit zijn hachelijke situatie moeten helpen. Maar een “onverklaarbare” fout veroorzaakt complicaties en Goal glijdt opnieuw uit het bereik van onze held. Nu moet hij drie grote problemen oplossen: hij moet Goal opnieuw vinden, Elysium bereiken en voorkomen dat de hele planeet Deponia wordt vernietigd door de Organon.

Drie problemen die slechts drie Rufuses konden oplossen – en dus besluit de ongelukkige uitvinder zichzelf te klonen! Dit leidt tot gekke gevolgen voor de speler: in Goodbye Deponia moet de speler af en toe alle drie de Rufuses besturen en ze gebruiken om taken samen uit te voeren, ondanks dat Rufus zo vaak over zichzelf struikelt.

 • Een klassiek point & click-avontuur in een unieke wereld, in de traditie van Douglas Adams, Terry Pratchett en Matt Groening
 • Unieke stripstijl met handgetekende HD 2D-graphics
 • Cutscenes op muziek gezet met liefdevol gerealiseerde animaties