Super Smash Bros. Ultimate – Spirits

Super Smash Bros. Ultimate – Spirits

Tijdens de Super Smash Bros. Ultimate Direct heeft Nintendo de nieuwe mechaniek bekend gemaakt in Spirits

video

Spirits

Spirits zijn personages die beroofd zijn van hun lichaam en dienen als power-up voor de speelbare vechters. Deze spirits bestaan uit een heel scala aan personages uit games. Zo zien we onder andere Knuckles,  Zero, Dr. Wily en nog ontzettend veel anderen.

Hoeveel er zijn is niet bekend gemaakt.

Er zijn in ieder geval ongelooflijk veel verschillende te verzamelen. Volgens Sakurai kun je ze zien als vervangers voor trophies uit de eerdere Super Smash Bros. titels.

Spirit levels en vormen

Spirits komen er in een aantal verschillende smaken: Novice, Advanced, Ace, Legend. Deze level geven aan hoe sterk een spirit is. Daarnaast zijn er ook Master spirits die je moet verslaan om toegang tot bepaalde onderdelen te krijgen.

Maar naast levels heb je ook nog twee vormen van Spirits; hoofd- en hulpspirits.

De hoofdspirit geeft jouw vechter krachten, welke jou een defensief, aanvallend of grijpend voordeel geven (afhankelijk van de gekozen spirit). Daarnaast kun je je personage een aantal hulpspirits wat je kunt toewijzen. Het aantal is afhankelijk van de gekozen hoofdspirit.

Aanval, grijp en verdedigen spelen ook nog een rol; ze zijn allemaal sterk ten opzichte van 1 van de andere 3. Aanval is sterk tegen grijpen, grijpen tegen verdedigen en verdedigen sterk tegen aanval. Dus je moet er strategisch mee omgaan. 

De hulpspirits geven je karakter extra vaardigheden, zoals een beter springvermogen of een gevecht starten met een bepaald wapen. Met de ongekende hoeveelheid spirits kun je talloze combinaties creëren en daarmee het verschil maken in gevechten.

Alles kan

In de Spirits mode kun je ongekend veel scenario’s tegen komen door de combinaties die er gedaan zijn. Dat kan betekenen dat de gehele  stage in vlammen staat, er een giftige vloer is maar ook dat er Gordo’s (spikes) door het level heen vliegen.

Nieuwe spirits

Je kunt spirits verzamelen door spiritgevechten te winnen. Wanneer je het gevecht wint krijg je de kans om een spirit te bevrijden en deze aan je verzameling toe te voegen. Je moet hiervoor na winst de speelgoed vechter raken om de Spirit te kunnen verkrijgen. 

Mocht dat mislukken dan breng je in ieder geval schade toe aan het beschermende veld van de vechter. Wat je een voordeel geeft als je nog een keer het tegen hem / haar opneemt om de spirit te verkrijgen.

Spirit evolutie

Spirits kunnen sterker worden als ze een hoofdspirit zijn, bij winst worden ze sterker. Je kunt ze daarnaast ook ‘snacks’ voeren. Sommige spirits kunnen zelfs evolueren wanneer ze hun hoogste niveau hebben bereikt. Dus de mogelijkheden zijn ongekend.

Maar ook kun je spirits terug sturen naar de echte wereld. Hun kern blijft dan bestaan waarmee je een nieuwe spirit kunt oproepen.  Spirits kun je daarnaast trainen in de gym / dojo of opzoek sturen naar schatten.

Amiibo

Spirits kunnen daarnaast gebruikt worden om amiibo spelers te versterken.

We hebben nog niet eens alles besproken wat er in de video zit … want het is veel maar Spritis mode is kortom enorm groot! Hoe groot? We hebben echt geen enkel idee tot we er echt mee aan de slag kunnen.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december voor de Nintendo Switch en we kunnen NIET wachten.

Ad