Super Smash Bros. Ultimate’s – Originele grootte – 60GB

Super Smash Bros. Ultimate’s – Originele grootte – 60GB

In een recent Famitsu-interview met Bandai Namco Entertainment werd een van de grootste uitdagingen besproken die ze hebben helpen aangaan bij de ontwikkeling van Super Smash Bros. Ultimate.

60 GB ?!

Tijdens de ontwikkeling had Super Smash Bros. Ultimate een bestandsgrootte van 60 GB, wat vrij groot is voor een Nintendo Switch-titel.

Om de bestandsgrootte laag te houden, gebruikte Bandai Namco veel compressietechnologieën. Ze gebruikten bijvoorbeeld het bestandsformaat “opus” voor muziekbestanden en gebruikten “ZStandard” in plaats van “LZ4” en “Zlip” voor het comprimeren van bestanden.

Ook werd rekening gehouden met de laadtijden, dus de compressie moest worden ingesteld op niveau 9 in plaats van het maximale niveau.

De volgende stap was het verwijderen van dubbele gegevens. Er zijn bijvoorbeeld veel soorten Mario in het spel, en hun hoeden zijn allemaal verschillend. Om dubbele gegevens te verminderen, moest Bandai Namco eerst een “basishoed” voor Mario maken, en vervolgens werden alle bijzondere aspecten van verschillende hoeden als lagen bovenop de basis gebouwd.

Dankzij deze methoden heeft Bandai Namco de bestandsgrootte van de game succesvol teruggebracht tot 15 GB, maar liefst 75% kleiner.

Heel indrukwekkend op zijn zachtst gezegd toch?

Ad