Sword Of The Necromancer uitgesteld tot 28 januari 2021

Sword Of The Necromancer uitgesteld tot 28 januari 2021

Grimorio of Games en JanduSoft hebben aangekondigd dat het roguelike actie-avontuur Sword Of The Necromancer een vertraging zal zien tot 28 januari 2021. Dit was gedeeltelijk te wijten aan problemen met de certificering van de spel met Nintendo, en ook om de langverwachte release van Cyberpunk 2077 in december 2020 te vermijden.

Sword Of The Necromancer releasedatum vertraagd

Na een vertraging was de geplande releasedatum 10 december, maar Cyberpunk 2077 werd uitgesteld tot diezelfde datum, en daarom wordt het niet aanbevolen om op die dag uit te brengen. Je zou kunnen denken dat we niet dezelfde doelgroep delen, en dat zou voor ons geen probleem moeten zijn, maar zo is het niet helemaal.

Hoewel het waar is dat de doelen van beide games niet zo veel zouden overlappen, zal alle aandacht van de media (en streamers) gericht zijn op Cyberpunk, en als we op dezelfde datum uitkomen, zal onze game onopgemerkt blijven (en dingen zijn moeilijk genoeg voor een indie). Cyberpunk is een zeer langverwachte titel en zal alles wat in dezelfde week wordt uitgebracht overschaduwen en misschien zelfs het volgende.

Niet op dezelfde dag als Cyberpunk

We hebben er hard aan gewerkt om de game zo snel mogelijk uit te brengen, we mikten zelfs op 3 december, of als dit niet mogelijk was, de release op 17 december om de “Cyberpunkweek” te vermijden.

We hebben de game-to-console-certificering voor alle platforms (PS4, Xbox One en Nintendo Switch) aan het begin van de maand verzonden (zelfs toen de game iets eerder klaar was, omdat we het op een paar gebieden aan het verbeteren waren).

Voor het geval je het niet weet, elke game die op de console wordt uitgebracht, moet een testproces ondergaan door de platformhouders. Dit betekent dat mensen bij Sony, Microsoft en Nintendo de game op hun platform uitproberen om ervoor te zorgen dat alles goed werkt en dat zaken als het verbreken van de controller of platformspecifieke zaken zoals prestaties / trofeeën correct worden afgehandeld. Er is een hele reeks tests en ze moeten allemaal met succes worden doorstaan ​​om de game te mogen uitbrengen, en als de game zelfs maar één ervan mislukt, moet het hele proces opnieuw beginnen (tenzij ze je laten patchen in een dag-1 patch).

Over certificering

De certificering voor PS4 en Xbox One is dus zonder veel problemen doorstaan, maar we zijn niet geslaagd voor één specifieke test voor Nintendo Switch. Dit was een vrij obscure en (we denken) zou bijna niemand treffen (het probleem is dat het scherm van de game afgekapt werd wanneer de game werd weergegeven met een resolutie van 480p op een scherm van 1080p). We probeerden Nintendo ervan te overtuigen dit probleem in een dag 1-patch op te lossen, maar ze zeiden dat het een kritiek probleem was en dus niet mogelijk was.

Dit betekent dat we, nadat we dit probleem hadden opgelost, het certificeringsproces vanaf nul moesten starten op de Nintendo Switch, en vanwege de huidige situatie en het begin van de feestdagen, die alles langzamer maken, kon de game niet klaar zijn voor noch 3 december noch 17 december op Switch, maar op een latere datum. Terwijl we dit schrijven, is de game ook gecertificeerd op Switch, maar er is nog werk aan de winkel (meestal bureaucratie, dat kon pas beginnen als de certificering was afgelopen).

We willen de game op alle platforms tegelijk uitbrengen. Zowel omdat het het eerlijkste is voor onze donateurs (zodat niemand achterblijft voor het kiezen van een platform boven een ander) als omdat zakelijk gezien het aanbevolen is om te doen. Met diepe droefheid moeten we u informeren dat we de release op alle platforms moeten uitstellen.

Over datums in 2021

Januari is een erg slechte maand om een ​​game uit te brengen. Mensen hebben veel uitgegeven tijdens vakanties, er is de Blue Monday en zo. Maar het is erger om uit te brengen tijdens Kerstmis of oudejaarsavond (wat het alternatief is) tussen alle verkopen en aanbiedingen.

De definitieve releasedatum voor Sword of the Necromancer is dus 28 januari 2021. Op deze manier heeft iedereen tijd om te herstellen van vakantie, kunnen we contact opnemen met de media en hebben we wat coole dingen klaarliggen.

Om samen te vatten, we hadden eerst gepland dat de game zou worden uitgebracht op 19 november (wat de datum van uitlevering is die je kunt zien op de Kickstarter-campagne), de oorspronkelijke datum voor Cyberpunk 2077. Ons werd afgeraden dit te doen , en daarom hebben we het verplaatst naar 10 december, alleen om Cyberpunk weer uit te stellen tot diezelfde datum. We hebben geprobeerd om de game eerder te hebben (maar niet op de oorspronkelijke datum in november, aangezien dit niet langer mogelijk was), maar we kwamen een onverwacht probleem tegen en daarom moeten we opnieuw wachten.

Verbeteringen

Met de eerste vertraging hebben we wat tijd nodig gehad om verschillende aspecten van het spel te verbeteren, en we zullen hetzelfde doen met deze tweede vertraging. We zullen ervoor zorgen dat het spel het extra wachten waard is.

Hartelijk dank voor uw begrip. Het spijt ons zeer dat we dit moeten doen. ”