Tetris 99 was gepland voor 100 spelers, 10 maanden ontwikkeling

Tetris 99 was gepland voor 100 spelers, 10 maanden ontwikkeling

4Gamer heeft een interview gepubliceerd met de ontwikkelaars van Tetris 99, een exclusieve Tetris Battle Royale-game voor abonnees van Nintendo Switch Online.

Tetris 99 ontwikkeling

In het interview hebben we geleerd dat de ontwikkeling voor Tetris 99 is gestart in april 2018.

April was de tijd waarin ontwikkelaars uitvonden welk soort Tetris-spel ze wilden maken, dus een planningsfase. Nadat het concept Tetris 99 was vastgesteld, ging de ontwikkeling van start en in oktober 2018 was de ontwikkeling voor een prototype / proefversie voltooid.

De game kwam eindelijk uit in februari 2019, wat betekent dat de ontwikkeling ongeveer 10 maanden duurde.

De inspiratie voor Tetris 99 kwam uit het Battle Royale-genre. Zo ontstond het idee van Tetris 99 en iedereen in het team was snel aan boord. Ideeën ontstonden doordat ontwikkelaars op spannende wijze verkondigden dat ze dit echt wilden “maken” en “dit wilden spelen”.

video
play-rounded-fill

Een ander interessant punt dat het vermelden waard is, is het feit dat Tetris 99 oorspronkelijk 100 spelers zou hebben in plaats van 99 spelers. Op de vraag waarom een dergelijke verandering plaatsvond, was de reden dat het team wilde dat de game een grote impact had op spelers.

De ontwikkelaars legden uit dat ze met 99 spelers de Tetris-velden van 98 spelers aan de linker- en rechterkant van het Tetris-veld van de speler konden weergeven. Het zou onmogelijk zijn om dat met 100 spelers te doen, omdat er een extra veld zou zijn om te laten zien.