The Legend of Heroes – Trails to Azure: Epische afsluiting van de Crossbell Arc

The Legend of Heroes – Trails to Azure: Epische afsluiting van de Crossbell Arc

Trails to Azure is een nieuwe RPG voor de Nintendo Switch die het verhaal volgt van Lloyd Bannings en de Special Support Section terwijl ze door politieke spanningen en dreigende conflicten in Crossbell navigeren. De game speelt zich een paar maanden na de gebeurtenissen van Trails from Zero af en biedt nieuwe gevechtsfuncties, zoals Burst, Back Attack en aanpasbare auto’s, en de mogelijkheid om opgeslagen gegevens uit eerdere games in de Trails-serie te importeren. De game is de finale van de Crossbell-boog, een rode draad in het Trails-universum.

We bieden een overzicht van de verhaallijn van de game, de belangrijkste functies en gameplay-mechanismen, evenals de verbinding met andere games in de Trails

video
play-rounded-fill

Over The Legend of Heroes: Trails to Azure

The Legend of Heroes: Trails to Azure is de nieuwste game in de Trails-serie, een populaire JRPG-franchise van ontwikkelaar Nihon Falcom. De game is oorspronkelijk uitgebracht in Japan in 2011, maar heeft pas onlangs zijn debuut gemaakt in het Westen. Het is een vervolg op Trails from Zero, dat ook onlangs in het Westen werd uitgebracht, en dient als afsluiting van de Crossbell-boog, een rode draad in het Trails-universum.

Trails to Azure is nu fysiek en digitaal beschikbaar op de Nintendo Switch in Noord-Amerika en wordt op 17 maart in Europa uitgebracht.

De verhaallijn

Trails to Azure speelt zich een paar maanden na de gebeurtenissen van Trails from Zero af, waarbij de Special Support Section dankzij hun heroïsche acties hernieuwde roem en status geniet. De vrede is echter van korte duur, aangezien meerdere organisaties met bijbedoelingen opduiken en de spanningen in Crossbell oplopen.

Het Erebonian Empire en de Republic of Calvard zetten Crossbell onder druk, die tussen hen in komt te zitten. Lloyd Bannings en zijn bondgenoten moeten zich voorbereiden op de dreigingen die in het verschiet liggen, niet wetende dat Crossbell binnenkort het toneel zal worden van een climaxconflict dat zijn toekomst zal bepalen.

Belangrijkste kenmerken

Trails to Azure introduceert verschillende nieuwe functies in de serie, waaronder Burst, Back Attack en aanpasbare auto’s in gevechten. Bovendien kunnen spelers opgeslagen gegevens van Trails from Zero importeren voor een andere verhaalervaring, inclusief extra gebeurtenisscènes en geheel nieuwe scènes. Opgeslagen gegevens van Trails naar Azure kunnen ook worden gebruikt voor bonussen in de komende release van Trails into Reverie.

De game bevat ook bekende gezichten uit de Trails of Cold Steel-serie, wat bijdraagt ​​aan de connectie met andere games in het Trails-universum.

Kritische ontvangst

Trails to Azure heeft positieve recensies ontvangen van zowel critici als fans. De game wordt geprezen om zijn verhaal en personages, en velen noemen het een passende afsluiting van de Crossbell-boog. Sommige critici hebben echter kritiek geuit op de graphics en presentatie van de game, waarbij ze opmerkten dat het er gedateerd uitziet en aanvoelt in vergelijking met moderne games.

Conclusie

Trails to Azure is een must-play voor fans van de Trails-serie, vooral degenen die Trails from Zero hebben gespeeld. Het biedt nieuwe gevechtsfuncties en de mogelijkheid om opgeslagen gegevens te importeren, wat bijdraagt ​​aan de herspeelwaarde van het spel. Nieuwkomers in de serie moeten echter beginnen met Trails from Zero om het verhaal en de personages volledig te waarderen.

Over het algemeen is Trails to Azure een waardige toevoeging aan de Trails-serie, met zijn epische afsluiting van de Crossbell-boog en zijn bekende gameplay-mechanismen. Het is een spel dat elke RPG-fan zou moeten overwegen om te spelen.

Veelgestelde vragen
 • V: Kan ik Trails to Azure spelen zonder de vorige games in de serie te spelen?
  • A: Hoewel het mogelijk is om in Trails to Azure te springen zonder de vorige games te spelen, raden we je ten zeerste aan om eerst Trails from Zero te spelen om de verhaallijn en personages volledig te waarderen.
 • V: Kan ik mijn opgeslagen gegevens van Trails naar Azure importeren in toekomstige games in de serie?
  • A: Ja, spelers kunnen hun opgeslagen gegevens van Trails to Azure gebruiken om bonussen te ontgrendelen in de komende release van Trails into Reverie.
 • V: Hoe lang duurt de gameplay in Trails to Azure?
  • A: De lengte van het spel kan variëren, afhankelijk van de speelstijl van de speler, maar het duurt meestal ongeveer 50-60 uur om te voltooien.
 • V: Zijn er meerdere eindes in Trails to Azure?
  • A: Ja, de game heeft meerdere eindes die afhangen van de keuzes van de speler in het hele verhaal.
 • V: Kan ik mijn personage aanpassen in Trails to Azure?
  • A: Hoewel er geen directe karakteraanpassing is, kunnen spelers hun auto aanpassen met een verscheidenheid aan onderdelen en wapens.
Ad