The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Mr. Aonuma Gameplay Demonstratie

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Mr. Aonuma Gameplay Demonstratie

Het nieuwste deel van de Legend of Zelda-serie, Tears of the Kingdom, is nu voltooid en producer Mr. Aonuma heeft een gameplay-demonstratie vrijgegeven.

video
play-rounded-fill

Dhr. Aonuma bedankt fans voor hun geduld en vermeldt dat de uitgestrekte wereld van Hyrule terug is, met nieuwe en opwindende veranderingen om te ontdekken. Hij demonstreert verschillende vaardigheden en mechanismen die zijn bijgewerkt ten opzichte van de vorige game, Breath of the Wild.

Sky Islands verkennen

In het spel reikt de uitgestrekte wereld van Hyrule hoog in de lucht, met zwevende landmassa’s die bekend staan ​​als Sky Islands. De heer Aonuma demonstreert nieuwe manieren om deze eilanden te bereiken, zoals het gebruik van de kracht van Recall om de beweging van een gevallen rots terug te spoelen en vervolgens de lucht in te stijgen. Hij demonstreert ook Link’s nieuwe mogelijkheid om geïmproviseerde wapens te maken met behulp van Fuse, waar je objecten aan elkaar kunt plakken om nieuwe wapens met verschillende effecten te maken.

Vechten en jagen

In Tears of the Kingdom kan zelfs het zwakste wapen nuttig worden als het met iets anders wordt gefuseerd. Meneer Aonuma demonstreert de verschillende opties om dingen aan elkaar te plakken, zoals het samensmelten van een paddenstoel met een schild, het creëren van een Puffs-kamer die vijandelijke aanvallen kan blokkeren en rook kan uitstoten, waardoor Link de tijd krijgt om onopgemerkt aan te vallen.

Bovendien laat hij zien dat hij pijlen kan combineren met materialen in je inventaris, zoals elementair ijsmateriaal, dat verre vijanden bevriest, waardoor het erg handig is voor de jacht. Meneer Aonuma laat ook zien hoe Eyeball, een nieuwe vaardigheid, kan worden gecombineerd met een pijl om bewegende doelen te volgen, waardoor jagen toegankelijker wordt.

Vijanden

In de Legend of Zelda: Tears of the Kingdom komen spelers verschillende nieuwe vijanden tegen die unieke uitdagingen bieden en verschillende strategieën vereisen om te verslaan. Hier zijn er enkele:

 • Construct: dit is een geheel nieuwe vijand in het spel, een golemachtig wezen gemaakt van rotsen. Het is een formidabele vijand die zorgvuldige planning en strategie vereist om te verslaan.
 • Gefuseerde wapenvijanden: sommige vijanden in het spel zullen worden uitgerust met gefuseerde wapens, wat een nieuwe laag van complexiteit toevoegt aan gevechten. Deze wapens kunnen verschillende effecten hebben, zoals wind laten waaien of vijanden bevriezen, en spelers moeten hun tactiek dienovereenkomstig aanpassen.
 • Elementaire vijanden: de game introduceert ook vijanden met verschillende elementaire eigenschappen, zoals vuur of ijs. Spelers moeten de juiste wapens of vaardigheden gebruiken om ze te verslaan.

Nieuwe vaardigheden

 • Herinnering: met deze vaardigheid kan Link de beweging van een object terugspoelen, wat handig kan zijn bij het doorkruisen van de wereld en het bereiken van Sky Islands.
 • Fuse: met deze vaardigheid kunnen spelers objecten aan elkaar plakken om nieuwe wapens met verschillende effecten te maken, zoals het maken van geïmproviseerde hamers, het samensmelten van pijlen met verschillende materialen of zelfs het combineren van verschillende wapens.
 • Opstijgen: met deze vaardigheid kunnen spelers door plafonds gaan en de verdieping erboven bereiken, die kan worden gebruikt om verborgen gebieden te verkennen of bergen met grotten te beklimmen.
 • Ultra Hand: Met deze nieuwe vaardigheid kunnen spelers objecten losmaken of vastmaken, zoals boomstammen die worden gebruikt om een ​​geïmproviseerd vlot te maken.

Deze nieuwe vaardigheden voegen een laag creativiteit en experimenten toe aan de gameplay, waardoor spelers uitdagingen op verschillende manieren kunnen benaderen en de uitgestrekte wereld van Hyrule grondiger kunnen verkennen.

Crafting en voertuigen

Tears of the Kingdom introduceert nieuwe objecten die je kunt tegenkomen en vrij kunt maken, zoals grote auto’s en vliegmachines. Meneer Aonuma benadrukt dat er allerlei soorten objecten in het spel zitten, en afhankelijk van hoe je je fantasie gebruikt, kun je er veel mee doen.

Conclusie

Tot slot introduceert The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom opwindende nieuwe functies en gameplay-mechanismen die het spel fris en plezierig maken. De gameplay-demonstratie van meneer Aonuma laat de verschillende manieren zien om Hyrule te verkennen, vijanden te bevechten en op grondstoffen te jagen. De game heeft veel lof gekregen en we kunnen niet wachten om hem verder te verkennen.

Veelgestelde vragen
 • Wat zijn Sky Islands en hoe kun je ze bereiken in het spel?
  • Sky Islands zijn zwevende landmassa’s hoog in de lucht in de uitgestrekte wereld van het spel Hyrule. Spelers kunnen ze bereiken door de kracht van Recall te gebruiken om de beweging van een gevallen rots terug te spoelen, die vervolgens kan worden gebruikt als platform om de eilanden te bereiken. Als alternatief kunnen spelers de paraglider gebruiken of zelfs een geïmproviseerd vlot maken om de Sky Islands te bereiken.
 • Kun jij je voertuigen maken in Tears of the Kingdom?
  • Ja, spelers kunnen hun voertuigen in het spel maken, zoals grote auto’s en vliegmachines. De game introduceert nieuwe objecten die kunnen worden gevonden en vrij kunnen worden gemaakt, en spelers kunnen hun fantasie gebruiken om verschillende dingen te creëren en de wereld van Hyrule te verkennen.
 • Wat is de nieuwe vaardigheid Ascend en hoe werkt het?
  • Ascend is een nieuwe vaardigheid waarmee spelers door plafonds kunnen gaan en de verdieping erboven kunnen bereiken. Het kan worden gebruikt om verborgen gebieden te verkennen, bergen met grotten te beklimmen of zelfs te ontsnappen aan vijanden.
 • Welke andere nieuwe vaardigheden worden geïntroduceerd in Tears of the Kingdom?
  • Behalve de eerder genoemde vaardigheden, introduceert Tears of the Kingdom verschillende andere nieuwe vaardigheden, zoals Recall, Fuse en Eyeball. Deze nieuwe vaardigheden voegen een laag creativiteit en experimenten toe aan de gameplay, waardoor spelers uitdagingen op verschillende manieren kunnen benaderen en de uitgestrekte wereld van Hyrule grondiger kunnen verkennen.
Ad