The Making of Super Mario Bros. Wonder: een reis geïnspireerd door innovatie

The Making of Super Mario Bros. Wonder: een reis geïnspireerd door innovatie

Samenvatting:

Super Mario Bros. Wonder, dat op 20 oktober 2023 uitkomt, is een langverwachte toevoeging aan de Mario-franchise. In een officieel Nintendo-interview bespreekt het ontwikkelingsteam de motivaties achter deze 2D Mario-game. Geïnspireerd door de ontvangst van Super Mario Maker 2 onthullen producer Takashi Tezuka en regisseur Shiro Mouri hun creatieve inzichten. De toewijding van het team aan kwaliteit, de vrijheid van strikte deadlines en het ruime budget voor ontwikkeling komen duidelijk naar voren en beloven een unieke Mario-ervaring.


Motivatie achter Super Mario Bros. Wonder

In de wereld van videogames zijn weinig personages zo iconisch als Mario. Maar zelfs met tientallen jaren aan game-avonturen op zijn naam, stond het team achter Super Mario Bros. Wonder voor een unieke uitdaging: hoe ze Mario fris en spannend konden houden voor een nieuwe generatie spelers. In dit gedeelte gaan we dieper in op de motivaties die hebben geleid tot de creatie van Super Mario Bros. Wonder.

De ontvangst van Super Mario Maker 2

Voordat we de ontwikkeling van Super Mario Bros. Wonder onderzoeken, is het essentieel om de context te begrijpen waarin het ontstond. Super Mario Maker 2, dat eerder werd uitgebracht, kreeg veel bijval. Spelers genoten van de mogelijkheid om hun eigen Mario-niveaus te creëren en deze met de wereld te delen. Sommige journalisten en spelers begonnen zich af te vragen of er nog steeds behoefte was aan traditionele 2D Mario-spellen.

De creatieve ideeën van producer Takashi Tezuka

Takashi Tezuka, de producer achter vele geliefde Mario-titels, dacht tijdens de ontwikkeling van Super Mario Maker 2 al na over de toekomst van de franchise. Hij merkte de discussies rondom de game en de perceptie dat Mario Maker 2 had misschien de behoefte aan nog een 2D Mario-avontuur geëlimineerd. Tezuka’s reactie was resoluut: het volgende Mario-spel zou iets heel anders zijn dan Super Mario Maker, zodat je je geen zorgen hoefde te maken.

De rol van Koichi Hayashida in het gameontwerp

Koichi Hayashida, een prominent figuur in het gameontwerp van Nintendo, deelde in deze periode ook zijn gedachten. Hayashida, bekend van zijn werk aan verschillende Mario-titels, uitte zijn bezorgdheid over het creëren van iets nieuws dat de creatieve vrijheid van Super Mario Maker en het vervolg zou overtreffen. Ondanks deze zorgen bleef Tezuka ervan overtuigd dat ze een frisse en boeiende Mario-ervaring konden bieden.

Een nieuwe game-engine maken

Een van de cruciale momenten in de ontwikkeling van Super Mario Bros. Wonder was de beslissing om een ​​nieuwe game-engine te maken. Shiro Mouri, de regisseur van het spel, was een groot voorstander van deze aanpak. In plaats van de game-engine uit de New Super Mario Bros.-serie te hergebruiken, wilde het team een ​​basis leggen voor toekomstige 2D Mario-games. Dit was een cruciale stap om ervoor te zorgen dat Super Mario Bros. Wonder opviel als een uniek deel van de serie.

Het belang van een sterke basis

Het maken van een nieuwe game-engine was geen lichtvaardige beslissing. Het vergde tijd, middelen en toewijding aan innovatie. Mouri’s visie was om een ​​basis te leggen die niet alleen de huidige game zou dienen, maar ook de weg zou vrijmaken voor toekomstige 2D Mario-avonturen. Deze toewijding aan het bouwen van een solide basis zou een hoeksteen blijken te zijn van de ontwikkeling van het spel.

Ontwikkeling zonder haast

Een van de factoren waardoor Super Mario Bros. Wonder zich onderscheidde van eerdere projecten was het ontbreken van strikte deadlines. Het team erkende het belang van het nemen van de tijd om een ​​product van hoge kwaliteit te garanderen. Dankzij deze aanpak konden ze voldoende budget en middelen besteden aan het ontwikkelingsproces, zonder beperkt te worden door productieschema’s.

De primaire focus van het team lag op het leveren van een game die meer te bieden had dan ooit tevoren. In plaats van zich te houden aan een vaste ontwikkelperiode, die vaak wordt bepaald voordat een project begint, kozen ze ervoor om prioriteit te geven aan de kwaliteit van de inhoud. Deze verschuiving in aanpak werd gedreven door de wens om een ​​plezierige ervaring te creëren die de spelers zou aanspreken.

Ruim budget voor kwaliteitsontwikkeling

Om hun ambitieuze doelen te bereiken, heeft het team een ​​aanzienlijk ontwikkelingsbudget toegewezen. Deze financiële vrijheid stelde hen in staat creatieve ideeën te verkennen, de gameplay-mechanica te verfijnen en te investeren in de algehele verfijning van het spel. Het was een bewijs van hun toewijding om een ​​onvergetelijke Mario-ervaring te bezorgen.

Verschijningsdatum van Super Mario Bros. Wonder

Na jaren van toewijding, creativiteit en hard werken is het wachten eindelijk voorbij. Super Mario Bros. Wonder wordt gelanceerd op 20 oktober 2023. Zet het in je agenda en bereid je voor op een nieuw Mario-avontuur dat belooft anders te zijn dan alles wat je eerder hebt meegemaakt.

Conclusie

Concluderend: de aankomende release van Super Mario Bros. Wonder op 20 oktober 2023 is een spannende mijlpaal voor fans van de Mario-franchise. Deze game is gevormd door een reeks strategische beslissingen en creatieve inzichten, allemaal gericht op het bieden van een frisse en unieke Mario-ervaring.

Veelgestelde vragen
  • Veelgestelde vragen 1: Wat inspireerde de ontwikkeling van Super Mario Bros. Wonder?
    • De ontwikkeling van Super Mario Bros. Wonder werd voornamelijk geïnspireerd door de ontvangst van Super Mario Maker 2. Ondanks het succes van Mario Maker waren sommigen van mening dat hierdoor de behoefte aan een nieuw 2D Mario-spel was geëlimineerd. Deze perceptie motiveerde het team om met frisse ideeën te komen en een unieke Mario-ervaring te creëren.
  • Veelgestelde vragen 2: Hoe heeft Super Mario Maker 2 de nieuwe game beïnvloed?
    • Het succes van Super Mario Maker 2 en de discussies eromheen speelden een belangrijke rol bij het vormgeven van Super Mario Bros. Wonder. Producent Takashi Tezuka was zich bewust van de discussies over de noodzaak van traditionele 2D Mario-spellen en was vastbesloten iets anders aan te bieden dan Mario Maker.
  • Veelgestelde vragen 3: Waarom is er een nieuwe game-engine gemaakt voor 2D Mario-spellen?
    • De beslissing om een ​​nieuwe game-engine voor Super Mario Bros. Wonder te maken kwam voort uit de wens om een ​​sterke basis te leggen voor toekomstige 2D Mario-spellen. Regisseur Shiro Mouri geloofde dat deze aanpak de game zou onderscheiden en meer innovatie in toekomstige titels mogelijk zou maken.
  • Veelgestelde vragen 4: Welke invloed had het ontbreken van strikte deadlines op de ontwikkeling van het spel?
    • Door het ontbreken van strikte deadlines kon het ontwikkelingsteam zich concentreren op kwaliteit in plaats van zich te haasten om aan de productieschema’s te voldoen. Deze aanpak zorgde ervoor dat er voldoende tijd en middelen werden besteed aan het creëren van een uitzonderlijke Mario-ervaring.
  • Veelgestelde vragen 5: Wanneer wordt Super Mario Bros. Wonder gelanceerd?
    • Super Mario Bros. Wonder staat gepland voor lancering op 20 oktober 2023. Spelers kunnen uitkijken naar een fris en innovatief 2D Mario-avontuur op het Nintendo Switch-platform.