The TakeOver komt op 4 Juni

The TakeOver komt op 4 Juni

Pelikan13 kondigde de releasedatum en prijzen aan voor The TakeOver op Nintendo Switch. Het wordt op 4 juni 2020 gelanceerd voor $ 19,99 in de Nintendo Switch eShop.

Over The TakeOver

The Takeover is een side-scrolling beat’em up geïnspireerd op klassiekers uit de jaren 90 zoals Streets of Rage en Final Fight. Vecht solo of samen met een vriend in lokale coöp in een van de drie aanbevolen gamemodi, Arcade, Survival en Challenge. Vecht je een weg door 7 levels en meer dan 20 unieke locaties met een van de vier speelbare personages of wissel ze in realtime tussen elkaar in de ontgrendelbare Relay-modus.

video
play-rounded-fill

Gameplay

De gameplay is ontworpen rond een nieuw combo-systeem waarmee je stoten en trappen aan elkaar kunt koppelen. Zet vijanden snel op de grond, houd ze verbluft of lanceer ze in de lucht en blijf jongleren! Door een combo te onderhouden, wordt je supermeter sneller gevuld en kun je een verwoestende aanval ontketenen.

Je kunt ook wapens zoals koevoeten, zwaarden en machinegeweren verspreid over de levels vinden en gebruiken. Last but not least, elk personage is uitgerust met een unieke zijarm, maar munitie is schaars, dus gebruik het verstandig! Het spel is gemakkelijk te spelen, maar niet gemakkelijk te beheersen.

Muziek

De soundtrack in de game bevat muziek van Little V Mills, Richie Branson, James Ronald en Yuzo Koshiro!

Moeilijkheidsgraad

De game biedt drie moeilijkheidsgraden: eenvoudig, normaal en moeilijk. In de Hard-modus begint het spel altijd vanaf fase 1, er zijn geen doorgangen en vijanden zijn sneller, agressiever en er zijn er meer. Deze instelling is bedoeld voor hardcore old-school beat’em-fans die op zoek zijn naar een uitdaging.

Visuele stijl

De kunststijl bestaat uit een mix van vooraf gerenderde sprites met hoge resolutie en gedetailleerde realtime achtergronden, gebouwd met resoluties van 1080p of hoger. Het verhaal wordt gepresenteerd in tussenfilmpjes in stripstijl.