Thomas Happ over waarom NIntendo Switch het beste is voor Axiom Verge 2

Thomas Happ over waarom NIntendo Switch het beste is voor Axiom Verge 2

Nintendo onthulde dat het metroidvania-vervolg Axiom Verge 2 als eerste op de Nintendo Switch zou debuteren. Als je je afvraagt ​​waarom Nintendo-fans de eer hebben om het spel als eerste in handen te krijgen, kun je het nu van Thomas zelf horen!

In een recent interview sprak USGamer met de maker van de serie Thomas Happ over waarom hij de release van het vervolg op Nintendo Switch leidde, in plaats van meerdere platforms zoals bij de eerste game.

In reactie hierop onthulde Happ zijn gedachten over de sleutelrol van de Switch voor indie-ontwikkelaars zoals hij:

USGamer – Thomas Happ interview

De Nintendo Switch was in deze tijd een soort natuurlijk platform. Het lijkt erop dat om de paar jaar platforms veranderen in termen van populariteit van Indië en op dit moment is de Switch echt de beste plek daarvoor.

De omzet van Axiom Verge op Switch doet het nog steeds behoorlijk goed, terwijl het op de andere platforms minder gaat. Het helpt ook dat de Switch de laagste specificatie van allemaal is, dus ik kan er zeker van zijn dat als ik op Switch ontwikkel, hetzelfde ergens anders wordt uitgevoerd zonder offers te brengen.

Ik had dit soort intern besloten toen de Switch voor het eerst werd aangekondigd. Ik probeerde me in te spannen om de specificaties van Nintendo te krijgen, zodat ik kon zorgen dat de spelresolutie compatibel was met de resolutie van het handheldscherm zonder deze te vervagen of uit te rekken.


Zoals veel onafhankelijke ontwikkelaars voor hem, lijkt het erop dat Happ een goed huis heeft gevonden op de Nintendo Switch, goed voor hem! …. en ons!!