Tomb Raider I-III Remastered: herbeleef de avonturen van Lara Croft

Tomb Raider I-III Remastered: herbeleef de avonturen van Lara Croft

Samenvatting:

Tomb Raider-fans, bereid je voor op een nostalgische reis terwijl Tomb Raider I-III Remastered zijn debuut maakt op de Nintendo Switch. Deze geremasterde collectie biedt niet alleen bijgewerkte beelden, maar introduceert ook moderne gameplay-functies, waardoor het een must-play is voor zowel oude fans als nieuwkomers. Duik in de wereld van Lara Croft, verken oude tombes en ga epische uitdagingen aan terwijl we ons verdiepen in de details van deze spannende release.


De avonturen van Lara Croft opnieuw beleven

Tomb Raider-fans hebben iets heel spannends om naar uit te kijken, want Tomb Raider I-III Remastered verschijnt op 14 februari 2024 op de Nintendo Switch. Deze geremasterde collectie belooft een liefdesbrief te worden aan de dierbare herinneringen aan deze klassieker games, die een mix van nostalgie en moderne verbeteringen bieden die gamers van alle leeftijden zeker zullen boeien.

Technisch doel: prestaties met pixel-perfect behoud

De kern van deze geremasterde collectie is de toewijding aan het behoud van de originele look en feel van Tomb Raider I, II en III. Het technische team erkende de waarde van het behouden van de authenticiteit van deze games, waarbij gebruik werd gemaakt van de originele broncode en engine. Met deze aanpak kunnen spelers terugkeren naar de originele ervaring en de games ervaren zoals ze ze zich herinneren. Het is niet alleen een remaster; het is een viering van de hardwarebeperkingen waarmee game-ontwikkelaars in de jaren ’90 werden uitgedaagd.

Gameplaydoel: levenslange hardcore fans verrassen en verrassen

De gameplay in Tomb Raider I-III is onmiskenbaar tijdloos, en het gebruik van de bestaande broncode door het ontwikkelingsteam zorgt ervoor dat elke sprong, geheim, vijandelijke ontmoeting en puzzel trouw blijft aan de originele visie. In plaats van alleen de gameplay te herzien, concentreerde het team zich op het verrassen en verrukken van oude fans. Ze introduceerden klassieke en moderne besturingsopties, waardoor spelers de keuze kregen om te spelen met tankachtige besturing of met een moderner besturingsschema.

Klassieke en moderne besturingsopties

Spelers kunnen kiezen voor moderne besturingsinstellingen, geïnspireerd op het Legend-, Anniversary- en Underworld-tijdperk van Tomb Raider-games. Deze veranderingen hebben een aanzienlijke invloed op de bewegingen van Lara, waardoor volledige camerabediening met de rechter joystick ontstaat en ze in richting kan bewegen op basis van de positie van de camera. Voor puristen die de voorkeur geven aan de originele bedieningselementen zijn de tijdloze bedieningselementen in tankstijl nog steeds beschikbaar via een menuschakelaar.

Boss-gezondheidsrepen

Een van de sterke punten van de originele Tomb Raider-spellen was hun minimale gebruikersinterface. Toch kan het frustrerend worden als je te maken krijgt met formidabele bazen met enorme gezondheidsbronnen. Om dit aan te pakken introduceert de geremasterde collectie baasgezondheidsbalken, waardoor spelers een beter inzicht krijgen in hun voortgang in uitdagende ontmoetingen. Nu weet je wanneer het tijd is om over te schakelen naar de granaatwerper of door te gaan met het pistoolvuur.

Vervanging van 3D-itemsprites

Terwijl de menu’s in de originele Tomb Raider-games 3D-modellen gebruikten voor gezondheidskits en munitie, waren de in-game assets platte 2D-sprites: een oud compromis. In Tomb Raider I-III Remastered is dit compromis aangepakt door de platte sprites te vervangen door 3D-itemmodellen, waardoor diepte en immersie wordt toegevoegd aan het oppakken van items.

Fotomodus

Het verkennen van de betoverende omgevingen in Tomb Raider is altijd een magische ervaring geweest. Om spelers in staat te stellen deze momenten vast te leggen en te delen, beschikt de geremasterde collectie over een robuuste fotomodus. In deze modus kunnen spelers Lara poseren, de gameplay bevriezen, schakelen tussen klassieke en moderne graphics en de adembenemende landschappen en iconische momenten in de game laten zien. De creativiteit van de community zal zeker tot uiting komen met deze functie.

En nog een paar verrassingen

Een kernelement van de Tomb Raider-ervaring is ontdekken, en de ontwikkelaars willen die momenten graag niet bederven. Hoewel ze aanzienlijke verbeteringen en toevoegingen hebben onthuld, houden ze een aantal verrassingen achter die spelers kunnen ontdekken tijdens het spelen van de games.

Kunstdoel: beelden zoals in je geheugen

De visuele verbeteringen in Tomb Raider I-III Remastered zijn ronduit indrukwekkend. Het doel hier was duidelijk: de spellen eruit laten zien zoals ze eruit zagen in de herinneringen van de spelers. Vroege speeltests bevestigden dat ze op de goede weg waren, waarbij sommige testers zich niet eens realiseerden dat ze speelden met moderne graphics ingeschakeld.

Gebakken en realtime lichteffecten

De toevoeging van gebakken en realtime lichteffecten verbetert de onderdompeling en sfeer van de game-omgevingen. Deze veranderingen dragen bij aan de algehele visuele betrouwbaarheid, waardoor elke hoek van Lara’s avonturen boeiend en sfeervol wordt.

Grafische schakelaar

Een opwindend kenmerk van de geremasterde collectie is de mogelijkheid om op elk moment tijdens het spelen te wisselen tussen de originele en moderne graphics. Dit strekt zich uit tot de Fotomodus, waardoor spelers van perspectief kunnen wisselen en kunnen waarderen hoe ver de technologie is gekomen sinds de oorspronkelijke releases.

 • Nieuwe modellen, omgevingen en vijanden
  • Crystal Dynamics heeft nauw samengewerkt met het ontwikkelingsteam om de graphics van de game bij te werken. Er zijn nieuwe modellen voor personages, omgevingen en vijanden geïntroduceerd, waardoor een consistente, moderne look en feel ontstaat terwijl de essentie van de PlayStation 1-klassiekers behouden blijft.
 • Nieuw model voor Lara Croft
  • De originele outfits en het iconische silhouet van Lara Croft zijn zorgvuldig opnieuw ontworpen om aan te sluiten bij de moderne normen. Deze updates zorgen ervoor dat Lara een boeiend en iconisch personage blijft in de gamewereld.
 • Aanvullende updates
  • Om de consistentie met de bijgewerkte modellen te behouden, zijn er in het moderne schema verschillende aanpassingen aangebracht aan animaties, texturen en visuele effecten. Deze updates dragen bij aan een gepolijste en samenhangende visuele ervaring.
Conclusie

Concluderend is Tomb Raider I-III Remastered een oprecht eerbetoon aan de erfenis van Lara Croft en haar iconische avonturen. Met een perfecte mix van het behoud van de originele ervaring en de introductie van moderne functies, belooft deze collectie de passie van oude fans nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd een nieuwe generatie uit te nodigen om de magie van Tomb Raider te ontdekken. Maak je klaar om aan deze epische reis te beginnen wanneer deze op 14 februari 2024 voor de Nintendo Switch wordt gelanceerd.

Veelgestelde vragen
 • 1. Wanneer is Tomb Raider I-III Remastered beschikbaar op de Nintendo Switch?
  • Tomb Raider I-III Remastered verschijnt op 14 februari 2024 voor de Nintendo Switch.
 • 2. Kan ik tijdens het spelen in realtime schakelen tussen de klassieke en moderne graphics?
  • Ja, dat kan! Met de geremasterde collectie kunnen spelers op elk moment tijdens het spelen wisselen tussen de originele en moderne graphics, wat een uniek perspectief biedt op Lara’s avonturen.
 • 3. Zijn de originele bedieningselementen in tankstijl beschikbaar in Tomb Raider I-III Remastered?
  • Absoluut. Het ontwikkelingsteam heeft de klassieke besturing in tankstijl behouden voor puristen die er de voorkeur aan geven de games te ervaren zoals ze ze zich herinneren.
 • 4. Welke verbeteringen zijn er aangebracht in het karaktermodel van Lara Croft?
  • Het personagemodel van Lara Croft is bijgewerkt om aan te sluiten bij moderne normen, terwijl haar originele outfits en iconische silhouet behouden zijn gebleven, waardoor ze een boeiend en iconisch personage blijft.
 • 5. Kan ik in-game momenten vastleggen en delen met de Fotomodus?
  • Ja, je kunt de robuuste fotomodus gebruiken om Lara te poseren, de gameplay te bevriezen en te schakelen tussen klassieke en moderne graphics om je favoriete momenten en omgevingen uit de game vast te leggen en te delen.