Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown is aangekondigd

Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown is aangekondigd

In Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown, een game van Retroware, kunnen spelers de opwinding van de tekenfilm uit de jaren 90 herbeleven, terwijl ze aan een side-scrolling beat ’em up-avontuur beginnen door Tromaville en verder . Met zeven speelbare personages, elk met unieke vaardigheden en bewegingen, biedt deze game een spannende, actievolle ervaring voor maximaal vier spelers. Toxic Crusaders zit boordevol verwijzingen naar het Troma Cinematic Universe en wordt eind 2023 uitgebracht voor Switch en andere platforms.

video
play-rounded-fill

Over Toxic Crusaders

Welkom in de wereld van Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown! Deze side-scrolling beat ’em up-game boordevol actie neemt je mee op een spannend avontuur door Tromaville, Planet Smogula en andere spannende locaties. Maak je klaar om de wereld te redden van de kwaadaardige Dr. Killemoff en zijn Smogulan Empire terwijl je speelt als Toxie en zijn vrienden in deze bewerking van de tekenfilm uit de jaren 90.

Achtergrond en inspiratie

De giftige wreker

De oorsprong van het spel gaat terug tot de komische film uit de jaren 80, The Toxic Avenger. De cultstatus van de film inspireerde een tekenfilmaanpassing in de jaren 90, waardoor Toxie en zijn bende buitenbeentjes naar de televisie op zaterdagochtend werden gebracht.

Giftige kruisvaarders cartoon

De cartoon van de Toxic Crusaders toonde de afzichtelijk misvormde wezens van bovenmenselijke grootte en kracht terwijl ze vochten om de aarde te redden van vervuiling en de kwaadaardige Dr. Killemoff. De game is een eerbetoon aan deze geliefde serie en biedt spelers tegelijkertijd een frisse, moderne game-ervaring.

Verhaallijn en setting

Dr. Killemoff

Dr. Killemoff is de belangrijkste tegenstander in het spel, een doortrapt meesterbrein met een plan voor wereldwijde vervuiling. Spelers zullen zijn snode plannen moeten dwarsbomen terwijl ze zich een weg banen door de zeven niveaus van het spel.

Tromaville

De setting van het spel, Tromaville, is een fictieve stad waar de Toxic Crusaders hun thuis noemen. Spelers vechten door de straten van Tromaville en wagen zich uiteindelijk aan Planet Smogula, de thuisbasis van het Smogulan Empire.

Planeet Smogula

Naarmate het spel vordert, bevinden spelers zich op planeet Smogula, waar ze de confrontatie met Dr. Killemoff moeten aangaan en de aarde moeten redden van zijn kwaadaardige plannen.

Personages en vaardigheden

Toxie

Toxie is de leider van de Toxic Crusaders, een gemuteerde conciërge met bovenmenselijke kracht en een zwabber die hij als wapen gebruikt.

Geen zone

No-Zone is een voormalig testpiloot die na een radioactief ongeval de mogelijkheid kreeg om te niezen met de kracht van een orkaan.

Autokerkhof

Junkyard is een half mens, half hond wezen met ongelooflijke kracht en een scherp reukvermogen.

Grote ramp

Major Disaster is een voormalige soldaat met de macht om planten te beheersen en ze te gebruiken om zijn vijanden te verstrikken.

Headbanger

Headbanger is eigenlijk twee personages in één, een combinatie van een wetenschapper en een surfer die samengesmolten zijn door giftig afval. Ze hebben elk hun eigen unieke vaardigheden.

Yvonne

Yvonne is Toxie’s muzikaal “begaafde” vriendin en maakt haar debuut als speelbaar personage in het spel.

Mevr. Junco

Toxie’s moeder, mevrouw Junko, mengt zich ook voor het eerst in de strijd als speelbaar personage, wat een nieuwe dimensie aan het spel toevoegt.

Spelfuncties en mechanica

Beat ’em up-actie

Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown levert pulserende beat ’em up-actie die spelers zal boeien terwijl ze zich een weg banen door elk level. Elk personage heeft unieke bewegingen en krachten, waardoor gevarieerde gameplay-ervaringen mogelijk zijn.

Samen spelen

De game ondersteunt lokale coöp voor maximaal vier spelers, dus je kunt een team vormen met je vrienden en familie om het samen op te nemen tegen Dr. Killemoff en zijn handlangers.

Kleurrijke pixelart

De prachtige full-color pixelart-graphics geven de essentie van de tekenfilm weer en voegen een modern tintje toe dat zowel fans van de originele serie als nieuwkomers zal aanspreken.

Stripscènes

De game bevat verbluffende tussenfilmpjes in stripboekstijl die spelers verder onderdompelen in de wereld van Tromaville, compleet met stemacteurs van het getalenteerde team van TeamFourStar (Dragon Ball Z Abridged).

Ontwerp en afbeeldingen op niveau

Tromaville-straten

Het spel begint in de straten van Tromaville, waar spelers het opnemen tegen hordes Radiation Rangers, gemuteerde schurken en andere vijanden.

Planeet Smogula

Naarmate de spelers vorderen, reizen ze naar de thuisbasis van het Smogulan-rijk, Planet Smogula, om het op te nemen tegen Dr. Killemoff zelf en zijn gevaarlijke handlangers.

Straling Rangers, gemuteerde schurken en zombiekippen

Spelers komen tijdens het spel verschillende vijanden tegen, zoals Radiation Rangers, gemuteerde schurken en zelfs zombiekippen, elk met unieke uitdagingen en verschillende strategieën om te verslaan.

Soundtrack en stemacteurs

Op 1991 geïnspireerde soundtrack

De soundtrack van de game voert spelers terug naar het begin van de jaren 90 met zijn aanstekelijke deuntjes en nostalgische sfeer.

TeamFourStar-stemmen

De getalenteerde stemacteurs van TeamFourStar (Dragon Ball Z Abridged) geven hun stem aan de tussenfilmpjes van de stripboeken en voegen een extra onderdompelingslaag toe aan de ervaring.

Cameo’s en Troma-referenties

Klasse van Nuke ‘Em High; De game bevat cameo’s uit andere Troma-klassiekers, zoals Class of Nuke ‘Em High, waardoor fans nog meer kunnen genieten van het Troma Cinematic Universe.

Pluimveegeest: Nacht van de Kippendoden

Fans van Troma’s Poultrygeist: Night of the Chicken Dead zullen blij zijn met referenties en cameo’s uit de bloederige klassieker.

Sgt. Kabukiman N.Y.P.D.

Nog een klassieker van Troma, Sgt. Kabukiman N.Y.P.D., maakt zijn aanwezigheid kenbaar met verrassende cameo’s en knikjes tijdens het spel.

Multiplayer en coöperatief spelen

Lokale coöperatie

Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown biedt lokaal coöpspel, waardoor maximaal vier spelers kunnen meedoen aan de actie en kunnen samenwerken om de wereld te redden.

Actie voor vier spelers

Met coöp voor vier spelers wordt het spel nog spannender en uitdagender, omdat spelers hun inspanningen moeten coördineren en de unieke vaardigheden van hun personages ten volle moeten benutten.

Releasedatum en platforms

Eind 2023

Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown wordt ergens eind 2023 gelanceerd, dus fans hoeven niet lang te wachten om deze spannende nieuwe game in handen te krijgen.

Switch en andere platforms

De game zal beschikbaar zijn voor Switch en andere platforms, zodat zoveel mogelijk fans kunnen meegenieten.

Conclusie

Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown belooft een spannende en nostalgische game-ervaring te worden voor zowel fans van de originele tekenfilm als nieuwkomers. Met zijn bloedstollende beat ’em up-actie, boeiende verhaallijn, verbluffende graphics en coöperatieve gameplay, wordt de game zeker een hit. Maak je klaar om in de wereld van Tromaville te duiken en de aarde te redden van de kwaadaardige Dr. Killemoff wanneer de game eind 2023 uitkomt.

Veelgestelde vragen
 • V: Wanneer wordt Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown uitgebracht?
  • A: De game staat gepland voor eind 2023.
 • V: Op welke platforms is de game beschikbaar?
  • A: Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown zal beschikbaar zijn op Switch en andere platformen.
 • V: Hoeveel spelers kunnen Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown in coöpmodus spelen?
  • A: De game ondersteunt lokale coöp voor maximaal vier spelers.
 • V: Zijn er nieuwe speelbare personages in het spel?
  • A: Ja, naast de originele Toxic Crusaders zijn Yvonne (Toxie’s vriendin) en Mrs. Junko (Toxie’s moeder) voor het eerst ook speelbare personages.
 • V: Wat is het verband tussen de game en de Toxic Avenger-film?
  • A: Toxic Crusaders: The Tromaville Throwdown is geïnspireerd op de tekenfilm Toxic Crusaders uit de jaren 90, die zelf weer gebaseerd was op de komische film The Toxic Avenger uit de jaren 80.
Ad