Untitled Goose Game – Onvoorzien succes, games maken zo lang ze willen

Untitled Goose Game – Onvoorzien succes, games maken zo lang ze willen

De hilarische Untitled Goose Game debuteerde op Nintendo Switch en lijkt de harten van veel gamingfans te hebben gewonnen. Het lijkt ook te hebben geharkt in de wate …. ehhh verkoop!

Nico Disseldorp, een van de ontwikkelaars van de game, ging onlangs zitten voor een interview met ABC. In het bijzonder onthulde hij dat de game sinds de lancering min of meer 100.000 verkochte digitale exemplaren had – een succes dat hem en zijn ontwikkelingsteam bij House House echt schokte.

De game is zo financieel succesvol dat Disseldorp beweerde dat hij en zijn collega’s nog een tijdje in bedrijf konden blijven:

We can go on and keep making video games as long as we like now.

Het is absoluut hartverwarmend om te zien hoe een kleine indie-ontwikkelaar het zo groot maakt! We zullen terugkomen als we meer horen over de toekomst van House House!

video

Over Untitled Goose Game

Untitled Goose Game is een slapstick-stealth-sandbox, waar je een gans bent die losgelaten wordt in een nietsvermoedend dorp. Baan je een weg door de stad, van de achtertuinen tot de winkelstraten tot het dorpsgroen, grappen maken, hoeden stelen, veel toeteren en in het algemeen de dag van iedereen verpesten.

Untitled Goose Game is ontwikkeld door House House, uitgegeven door Panic en is nu verkrijgbaar in de Nintendo Switch en de Epic Game Store.

Kenmerken:

  • Een vreselijke gans (dat ben jij)
  • Een stad vol mensen die gewoon hun dag proberen voort te zetten (je haat ze)
  • Een speciale toetknop (!!!)