Veel van het kernteam van Metroid Prime 3 werkt nog steeds bij Retro Studios

Veel van het kernteam van Metroid Prime 3 werkt nog steeds bij Retro Studios

Metroid Prime 3 werd uitgebracht in 2007, maar VideoGamesChronicle heeft ontdekt dat veel van het kernteam van de game zich nog steeds in Retro Studios bevindt.

video
play-rounded-fill

Kernteam

Ze zeiden dat “een kernteam van ongeveer 50 mensen fulltime aan de Wii-shooter 2007 werkte en ongeveer 27 bij de in Texas gevestigde ontwikkelaar blijven”. In feite zijn 5 van de 11 ontwerpers die aan Metroid Prime 3 hebben gewerkt nog steeds bij Retro, evenals “4 aannemers die permanent zijn gemaakt”.

Wat betreft de originele Metroid Prime, die in 2002 uitkwam, het is een ander verhaal. VideoGamesChronicle zegt dat “minder dan tien van de 40-plus teamleden bij Retro blijven en dat vrijwel alle leidende makers zijn doorgegaan”.

Over Metroid Prime 3 Corruptie

Als je denkt te weten hoe het voelde om de premiejager achter het vizier te zijn, denk dan nog eens goed na. Richt op het kwaad met de revolutionaire controller van Nintendo.

Spelers besturen Samus door te bewegen met de Nunchuk-controller en te richten met de aanwijzer, waardoor een niveau van onderdompeling mogelijk is in tegenstelling tot alles wat ze ooit hebben meegemaakt. Door de ogen van Samus ervaren spelers een enorme sprong voorwaarts in de bediening van de eerste persoon terwijl ze de Wii-afstandsbediening hanteren, het ultieme apparaat voor het first-person shooter-genre.

Samus zal bekende power-ups zoals de Grapple Beam en Morph Ball gebruiken, evenals een aantal nieuwe verrassingen, om haar te helpen haar komende proeven te overleven.

Game verhaallijn

De Base Sector Zero van de Galactische Federatie wordt aangevallen door Space Pirates. Samus moet de generator opstarten om de verdedigingssystemen te herstellen. Maar aan het einde van haar pad wacht iemand vreselijk op haar.

Personages

Samus, Dark Samus, de Galactische Federatie en veel nieuwe premiejagers.

Hoe door het spel te gaan

De oorlog geïnitieerd door Dark Samus en de Space Pirates woedt over vele planeten terwijl ze proberen elk met Phazon-zaden te corrumperen. Spelers gebruiken de Wii-afstandsbediening en Nunchuk om buitenaardse landschappen te verkennen, op wapens en informatie te jagen en de zaden te vernietigen. Het redden van de planeten tegen corruptie is echter niet voldoende. Uiteindelijk moeten spelers de dodelijke vijand van Samus, Dark Samus, uitschakelen.

Speciale krachten / wapens / bewegingen / functies

Naast het gebruik van de Wii-afstandsbediening en Nunchuk-controllers om verbazingwekkende prestaties te behalen, zoals richten en schieten in de lucht of tijdens een volledige run, hebben spelers ook een scala aan verschillende wapens tot hun beschikking. Op echte Metroid-manier worden deze krachtiger naarmate het spel vordert. Niet alleen dat, maar de controller zal worden gebruikt voor een aantal andere game-elementen die verder gaan dan de traditionele first-person shooter-normen.