VentureBeat’s GungHo president interview werpt licht op het succes van Ninjala

VentureBeat’s GungHo president interview werpt licht op het succes van Ninjala

De gratis te spelen multiplayer-actiegame Ninjala is afgelopen zomer exclusief gelanceerd voor Nintendo Switch en heeft wereldwijd meer dan 7 miljoen downloads opgeleverd.

VentureBeat sprak onlangs met Kazuki Morishita, de president van GungHo Online Entertainment, om de nieuwe IP na de lancering te bespreken, en er zijn enkele interessante weetjes gedeeld binnenin.

Kazuki Morishita Ninjala hoogtepunten

  • “Het aantal downloads groeide veel sneller dan we hadden verwacht.”
  • (Met betrekking tot plannen om het publiek van de game te laten groeien) “Eén ding is regelmatige updates, nieuwe manieren om de game te spelen en spelers een nieuwe ervaring te geven met de wereld van Ninjala. We werken ook samen met andere IP’s.”
  • “We willen de game niet beperken tot één platform, maar om eerlijk te zijn, Ninjala past heel goed bij de Nintendo Switch. Ik denk niet dat uitbreiden naar andere platforms een slecht idee is, maar op dit moment heeft Ninjala veel drive van Nintendo achter de rug, en we denken dat de Switch op dit moment het meest geschikte platform is.”
  • “Ik denk dat er kansen zijn rond merchandising en andere spin-offs zoals manga.”
  • “Het belangrijkste dat we van gebruikers horen, is dat ze voicechat willen, meer manieren om te communiceren met andere mensen die het spel spelen. Momenteel hebben we geen in-game chat, maar dat is een van de grootste feedback van de community.”

Over Ninjala

Een online actiegevechtspel met ninja en kauwgom! Kruip in de huid van een moderne ninja en neem deel aan het Ninjala-toernooi!

Ninjagom

Gebruik Ninja-Gum om bellen te blazen die naar je vijanden kunnen worden gegooid, maak allerlei soorten wapens en ren over podia. Het uiterlijk en de variatie van je wapen is afhankelijk van het type Ninja-Gum dat je gebruikt.

Concurrerende speler

Neem deel aan Battle Royale-achtige wedstrijden voor maximaal 8 spelers en strijd om de suprematie met ninja’s over de hele wereld. De speler die in de loop van de wedstrijd de meeste punten heeft verdiend, wordt tot winnaar uitgeroepen. Scoor punten door je tegenstanders te verslaan, items te verkrijgen, drones op het podium te vernietigen en meer. Verdien extra punten door je tegenstanders te verslaan met een IPPON: indrukwekkende afwerkingstechnieken.

Coöperatief spel

Voel je samen met vrienden en neem deel aan een 4-tegen-4 teamgevecht. Werk samen met je teamgenoten en verdien meer punten dan het andere team om tot winnaar te worden uitgeroepen.