Verkopen liggen hoger dan alle consoles behalve Wii wereldwijd

Verkopen liggen hoger dan alle consoles behalve Wii wereldwijd

De Nintendo Switch heeft de afgelopen twee jaar veel records gebroken, ondanks iets minder dan Nintendo’s verwachtingen in het vakantieseizoen van 2018.

Verkopen volgende de cijfers

Niko Partners ‘Daniel Ahmad heeft twee zeer informatieve grafieken gemaakt die laten zien hoe de Nintendo Switch in de eerste 22 maanden wordt verkocht in vergelijking met de eerste 22 maanden van andere best verkochte videogameconsoles.

Houd in gedachten dat deze cijfers wereldwijd zijn en niet beperkt tot een enkele locatie.

In de eerste grafiek (hierboven) zien we dat de Switch in de eerste 22 maanden op de markt wereldwijd de Nintendo 3DS, Wii U en Nintendo DS te veel uitbesteedt. De enige console die de Nintendo Switch niet heeft verslagen maar wel in lijn is met de Wii.

Concurrentie

Nu is het tijd om te vergelijken met de consoles van Sony en Microsoft. De Nintendo Switch breidt de PS4, PS3, PS2, PS1 en Xbox 360 uit in de eerste 22 maanden van de verkoop.

Nintendo Switch presteert erg indrukwekkend, ook al is het niet gericht op het informele publiek zoals de Wii dat deed, maar niet op een speciale thuisconsole zoals de anderen. Maar dat is misschien ook waar die waanzinnige kracht vandaan komt.

Ahmad verwacht dat de Nintendo Switch dit jaar de Wii zal bijhouden, maar het zal waarschijnlijk een zware tijd worden om dit te doen in 2020, wanneer de nieuwe nextgen-consoles in beeld zullen komen.

Ad