Vicarious Visions werkt aan een Diablo II-remaster volgens Bloomberg

Vicarious Visions werkt aan een Diablo II-remaster volgens Bloomberg

Bloomberg onthulde dat Vicarious Visions , het team achter de remasters van Crash Bandicoot en Spyro the Dragon, werkt aan een remake van Diablo II.

Het nieuws komt zoals gisteren werd aangekondigd dat Activision Blizzard het team naar Blizzard zou verplaatsen. De remake van de klassieke game heeft geen releasedatum.

Over Diablo II

Diablo II, het vervolg op de populaire game Diablo, is een duistere RPG met fantasiethema in een hack-and-slash- of “dungeon roaming” -stijl. Na de stresstest in het voorjaar van 2000 werd het in de zomer van 2000 uitgebracht voor zowel Microsoft Windows als Mac OS door Blizzard Entertainment.

Diablo II is ontwikkeld door Blizzard North.

In april 2001 was Diablo II een van de meest populaire online games aller tijden. Belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan het succes van Diablo II zijn onder meer wat fans als verslavende hack-and-slash-gameplay en gratis toegang tot Battle.net vonden. Diablo II kan worden gespeeld als een spel voor één speler, voor meerdere spelers via een LAN of voor meerdere spelers via Battle.net, waarbij de laatste optie de meest populaire is.

Over plaatsvervangende visioenen

Vicarious Visions, gevestigd in Albany, New York, werkt sinds vorig jaar samen met Blizzard aan de Diablo-franchise, inclusief een geplande remake van Diablo II, zeggen mensen die bekend zijn met de plannen. Ze vroegen om niet te worden geïdentificeerd terwijl ze privé-informatie bespraken. ”Bloomberg