Virtuos: 1 jaar om Dark Souls Remastered te porten

Virtuos: 1 jaar om Dark Souls Remastered te porten

In een recent VGR-interview sprak de outlet met Virtuos, het bedrijf dat Dark Souls Remastered naar Nintendo Switch bracht. Er zijn veel dingen besproken tijdens het interview.

Een jaar

Ten eerste onthulde Virtuos dat het “iets meer dan een jaar” kostte om Dark Souls Remastered naar Nintendo Switch te porten. Om de game speelbaar te houden op de Switch, moest Virtuos de game “meerdere maanden” optimaliseren en verfijnen.

Om de graphics en prestaties van Dark Souls Remastered aan Nintendo Switch aan te passen, stemden zowel Virtuos als FromSoftware ermee in om de framesnelheid op 30 fps te vergrendelen en prioriteit te geven aan framesnelheid boven visuele verbeteringen. Technische artiesten en technici brachten ook veel tijd door met het herschikken van assets om ervoor te zorgen dat bossfights goed liepen.

Moeilijkheden

Virtuos ondervond twee problemen bij het implementeren van online multiplayer voor Dark Souls Remastered on Switch – de eerste was “de multiplayer-technologie veranderen in een moderne servergebaseerde oplossing”, inclusief het inschakelen van 6-speler multiplayer en ervoor zorgen dat het spel goed werkt met Wi-Fi netwerken.

De studio maakte gebruik van bestaande code van andere platforms, maar moest ook veel optimalisatiewerk doen. Tot slot onthulde Virtuos dat ze het aantal native Japanese productiepersoneel in hun team hebben uitgebreid om de communicatie met FromSoftware vlot te laten verlopen.

Dit was zeer nuttig voor het spel, omdat beslissingen die dagen konden duren om te bereiken door middel van consensus ter plekke onmiddellijk werden uitgevoerd door technici van FromSoftware en Virtuos die een tijdlang op een kantoorlocatie samenwerkten.

Maar nog steeds klinkt een jaar als veel, maar houd in gedachten dat het Nintendo Switch-platform en de SDK niet allemaal bekend zijn voor ontwikkelaars die al een tijdje niet met Nintendo hebben gewerkt. Daarnaast is het werk dat wordt gedaan om deze games op het 7 watt-apparaat te laten werken, krankzinnig!

Ad