Volta-X – Yooka-Laylee samenwerking aangekondigd

Volta-X – Yooka-Laylee samenwerking aangekondigd

GungHo Entertainment heeft onthuld dat zowel Yooka als Laylee zich in november 2020 bij de speelbare crew van de game zullen voegen.

Yooka komt aan met zijn eigen originele verhaalmissie en unieke vaardigheden zoals ‘Slurp State’ – waarmee hij zijn volgende aanval kan doordrenken met alle milieueffecten die hij in een kamer tegenkomt!

Grote gratis inhoudsupdate brengt balans, nieuwe wapens en emotes

Waar gaat al het geroezemoes (en piep-boops) over? GungHo Online Entertainment America (GOEA) heeft aangekondigd dat een crossover-samenwerking met Yooka-Laylee van Playtonic Games onderweg is naar Volta-X in november.

Bovendien zullen spelers in de eerste grote gratis contentupdate van de strategische robotgevechtster vandaag veranderingen zien in het hoofdkwartier van de game en het balanceren van gevechten, evenals nieuwe wapens en emotes.

Yooka en Laylee maken zich op voor een gevecht – en ze bedoelen bijenheid! Yooka slaat een nieuwe pagina om in dit staart – errr-verhaal – door zich bij de Volta Crew te voegen in een originele verhaalmissie, compleet met zijn eigen unieke vaardigheden. “Slurp State” stelt Yooka in staat om de omgevingseffecten in een kamer aan te pakken en zijn volgende aanvallen met dat effect te doordrenken. Binnenkort meer details over de samenwerking.

Wat betreft de nieuwe update die vandaag wordt uitgebracht, krijgt de hub van het hoofdkantoor een bewerkingsmodus, waarmee spelers delen van hun basis kunnen verplaatsen. Er zijn ook verbeteringen aangebracht in teamopdrachten en selectie. Spelers ontvangen nieuwe gevechts-emotes en een Volta-beschimping, en hebben nu toegang tot meerdere save-slots als ze zich opnieuw een weg willen banen door het verhaal van de game.

Er worden vier nieuwe wapens in de mix gegooid om het spel te veranderen:

  • Light Punch levert een aanval met weinig schade en een snelle afkoelperiode die spelers de mogelijkheid geeft om keer op keer toe te slaan. Het kan geen vliegende objecten richten, maar het kan een tegenstander overweldigen met een woedende vlaag van jabs.
  • Ballista doet minder schade, maar dit oude wapen met lange afstanden heeft een extreem korte afkoelperiode.
  • Shotgun sproeit tegenstanders met meerdere projectielen tegelijk, waarbij ofwel grote schade wordt toegebracht aan één Volta-onderdeel van dichtbij of minder schade aan meerdere onderdelen van een afstand.
  • Kettingzaag brengt schade toe bij het maken van contact met het deel van een tegenstander en beschadigt het onderdeel nog drie keer als het een diepere snede maakt.