WSJ: Flink gevecht om de prijs van Nintendo Switch Lite voor elkaar te krijgen

WSJ: Flink gevecht om de prijs van Nintendo Switch Lite voor elkaar te krijgen

Onlangs vond de release van de Nintendo Switch Lite plaats, die $ 100 minder kost dan het origineel dat meer dan 2 jaar geleden werd uitgebracht.

Volgens leveranciers van componenten die met de Wall Street Journal spraken, was dit zeer opzettelijk. De leveranciers zeiden dat “Nintendo een agressieve aanpak koos bij het inkopen van onderdelen voor zijn Nintendo Switch Lite, allemaal in het belang van het bereiken van die $ 200 of minder prijs en het systeem binnen het bereik van de onderkant van de consolemarkt te houden”.

Harde onderhandelingen

Een leidinggevende in het bijzonder zei dat ze “maandenlang heen en weer hadden met Nintendo, alles voor de prijs van één belangrijk onderdeel”. Nintendo wilde zelfs een zo laag prijspunt dat Nintendo zich richtte op een nieuwe batterijleverancier voor de Switch Lite. Dit was te wijten aan het feit dat Nintendo “de concurrentie tussen Murata Manufacturing en TDK Corp” bevorderde. De laatste is de primaire batterijleverancier van Nintendo en de eerste is de nieuwe van het bedrijf.

Hoe dan ook zal het werk van Nintendo hier zeker zijn vruchten afwerpen. De Nintendo Switch had een SKU nodig die nog kindvriendelijker en draagbaarder was om ervoor te zorgen dat die markten worden beheerd. Veel mensen zijn zo ver gegaan om de Nintendo Switch Lite de echte opvolger voor de Nintendo 3DS te noemen.

Ad