Wunderling aangekondigd

Wunderling aangekondigd

Retroid kondigde verbluffende 2D-platformgame Wunderling aan, die in 2020 naar de Nintendo Switch komt.

Wunderling is een pixelartspel met een memorabele soundtrack gecomponeerd door Ratvader.

Een verbluffende 2D-platformgame waar spelers niet de held zijn, maar een low-level videogame die net de mogelijkheid om te springen heeft ontgrendeld, Wunderling verblindt met onberispelijke pixelart, non-stop actie en een gedenkwaardige soundtrack van Ratvader (Oscar Sidoff Rydelius) .

video
play-rounded-fill

Over Wunderling

In Wunderling wordt een retro-videogame handlanger (het personage uit de titel) nieuw leven ingeblazen en krijgt de macht om te springen door zijn meester – de kwaadaardige tovenares Kohlrabi. In een poging haar greep op het Groentekoninkrijk te verstevigen en zijn held (de Wortel Man) te verslaan, belast ze de Wunderling met het beschermen van haar gevangene – de mooie Prinses Erwt.

Niet in staat om te stoppen of van richting te veranderen zoals gewenst, wordt vooruit plannen een must. De speciale vaardigheden van de Wunderling zijn essentieel om door de lange schuifniveaus van de game te navigeren!

Het team van Retroid is een trotse ontvanger van een Epic MegaGrant – toegekend aan de studio na een strikt selectieproces en evaluatie van Wunderling.

Retroid’s Niklas Istenes (Producer & Game Designer)

Being on a Nintendo platform is surreal – almost dream-like. We’re thrilled that our little indie game will get a shot at a huge audience through one of the world’s most beloved consoles.

When designing Wunderling, we originally wanted to create an adventure game based around a single button and show that you can indeed make a traditional platformer with that premise. In Wunderling, you clear levels like traditional platform games – and you even have boss stages! We eventually added more buttons, but the game can still be played with one hand.

Belangrijkste features

  • Spring tussen platforms en los puzzels op met één hand!
  • Ontdek een verborgen schat in elke fase.
  • Ontgrendel verborgen Wunder-bewegingen zoals “Boost” en “Wall-Jump”!
  • Geniet van prachtige hapklare pixelart.
  • Lach hardop met een origineel verhaal van Alex Faciane (The Completionist / Super Beard Bros.)
  • Luister naar een nostalgische soundtrack van Ratvader (Oscar Sidoff Rydelius) van anders Heart.Break (), Anthill (Nintendo Switch-versie) en Kenshō-bekendheid.
 • Spoor de held op: in Wunderling BEN JIJ de baas!

Prijzen en beschikbaarheid
Wunderling zal beschikbaar zijn op de Nintendo Switch en Steam in 2020. De prijs moet nog worden bepaald.

Ad