Xenoblade Chronicles 3 – Hoogtepunt van de serie, de volgende stap voor de toekomst

Xenoblade Chronicles 3 – Hoogtepunt van de serie, de volgende stap voor de toekomst

Tetsuya Takahashi, senior director en chief creative officer van Monolith Soft, heeft gezegd dat Xenoblade Chronicles 3 de ‘climax’ van de serie is. In plaats van de afsluiting van de franchise aan te duiden, is het echter een ‘samenvatting voor de volgende fase’.

Deze informatie werd gegeven door Takahashi in een onlangs uitgebracht interview met regisseur/producent Koh Kojima en Nintendo’s Genki Yokota.

Regie/producent Xenoblade Chronicles 3 op het hoogtepunt

Dus dit is het derde deel in de serie; maar waar valt het binnen de serie?

Takahashi: Dit is het derde en laatste deel in de Xenoblade Chronicles-serie, na Xenoblade Chronicles en Xenoblade Chronicles 2. Het eerste deel beschrijft hoe de hoofdpersoon en zijn vrienden in het universum van Bionis, de godheid, de Monado gebruiken, een toekomstziend zwaard, om hun planeet te beschermen en te strijden voor de toekomst. De tweede aflevering presenteert een verhaal van een beperkt en eindeloos bestaan, waarin de hoofdpersoon, die in het land van de Titanen in de lucht woont, een onsterfelijk Blade-meisje ontmoet, en de twee strijden samen om de hemel te bereiken. Deze derde editie is een verhaal van zes jonge krijgers uit twee vijandige landen, gelegen in Aionios, waar de werelden van de eerste en tweede game elkaar kruisen.

Als de instelling van deze titel verband houdt met die van de eerste en tweede vermeldingen, betekent dit dan dat de plot doorgaat in alle drie de titels?

Takahashi: Nee, elk van de drie verhaallijnen staat op zichzelf. Hoewel bepaalde aspecten en ontwerpen uit één en twee soms in deze derde aflevering naar voren komen, is het niet nodig om de eerste en tweede game te hebben gespeeld om de plot of hoe te spelen te begrijpen. Doordat dit een serie werken is, is het onderliggende concept doorlopend en dient in elk geval “de verbinding tussen buitenaardse objecten” als basis voor de plot. Ook heb ik eerder de term ‘culminatie’ gebruikt, maar deze game brengt alle concepten samen die in de afgelopen 15 jaar zijn gemaakt sinds 2007, toen de productie van de eerste Xenoblade Chronicles-game begon, evenals alle gameplay-elementen die door de serie heen ontwikkeld.

Yokota: Dus met ‘culminatie’ bedoel je niet dat het de serie afsluit, maar eerder dat het de trilogie conceptueel voltooit.

Takahashi: Ja, dat is juist. Dit kan worden beschouwd als een samenvatting om in de toekomst door te gaan naar de volgende fase.

Over Xenoblade Chronicles 3

In de volgende Xenoblade Chronicles-game moet je vechten om te leven en leven om te vechten. Noah en Mio komen uit Keves en Agnus, twee landen die op gespannen voet met elkaar staan. Ga met ze mee op een oprechte reis om de cyclus van geweld te stoppen. Zes mensen uit deze twee landen werken samen om de kolonies van Aionios wakker te schudden en te laten zien wat de echte dreiging voor beide landen is. Ontdek hoe deze game past in het grotere verhaal van Xenoblade Chronicles terwijl je door enorme, fantastische landschappen reist. Kruip in de huid van zes personages en stort je direct in realtime RPG-gevechten. Alle zes leden van je hoofdgroep vallen automatisch vijanden aan met hun eigen kunsten en wapens wanneer ze ze zien. Stel je team zo in dat Arts de meeste schade en debuffs kan aanrichten. Wanneer twee personages met elkaar verbinden, kunnen ze een krachtige Ouroboros vormen die krachtige Arts kan gebruiken om zelfs de gevaarlijkste vijanden te verslaan.