XIII Remake blijkbaar uitgesteld tot 2020

XIII Remake blijkbaar uitgesteld tot 2020

De klassieke cel-shaded first-person shooter XIII krijgt een remake op de Nintendo Switch. Op Facebook hebben Microids enkele screenshots van de game gedeeld.

Discover the first screenshots of XIII 💥The remake of XIII will be available in 2020 on PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC and Mac.

Posted by Microids on Thursday, 22 August 2019

De game is nu gepland voor release op het hybride platform in 2020. Eerder werd de remake aangekondigd op 13 november 2019, maar het lijkt erop dat de game verder zal worden vertraagd, volgens de Facebook-post. XIII remake zal beschikbaar zijn in zowel retail- als digitale formaten.

Over XIII

Een remake van de in 2003 verschenen cultklassieker XIII is in de maak! De game is gebaseerd op de gelijknamige stripserie en bestaat uit een ongeëvenaarde mix van verhaal, avontuur, solide gameplay en een unieke cel-shading stijl.

In XIII speel je als ’Thirteen’, een getalenteerde soldaat die zijn geheugen verloor en ervan wordt beschuldigd dat hij de President van de Verenigde Staten heeft vermoord. Dertien ontwaakt gewond en zonder enig idee van wat er is gebeurd op Brighton Beach. De enige aanwijzingen die hij heeft zijn een kleine sleutel en een mysterieuze tatoeage naast zijn sleutelbeen: “XIII”. Aan de speler de taak om met een groot wapenarsenaal te zoeken naar antwoorden in een solocampagne bestaande uit 34 levels.

Het ontwikkelteam werkt hard aan de remake van deze klassieker. Onder andere de graphics, geluid en animaties worden gemoderniseerd, terwijl het trouw blijft aan de ongelooflijke look en feel van de oorspronkelijke XIII. De gameplaymechanica worden herwerkt om de ervaring te moderniseren op een manier die de oorspronkelijke geest van het spel omvat. Fans van het originele spel kunnen een van hun favorieten herontdekken, terwijl nieuwe spelers een echt iconisch meesterwerk in een nieuw licht ontdekken.

Ad