Yacht Club – Wario inspiratie voor Shovel Knight: King Of Cards

Yacht Club – Wario inspiratie voor Shovel Knight: King Of Cards

De laatste grote DLC King Of Cards voor Shovel Knight is eindelijk vrijgegeven voor de wereld. Uit de gameplay die we tot nu toe hebben gezien, kunnen we zien dat de gameplay van King Of Cards een beetje lijkt op Wario.

In een interview met Gamesbeat bevestigde Sean Velasco van Yacht Club dat dit geen toeval is, omdat Wario als inspiratiepunt diende voor King of Cards, vooral vanwege de vele eigenschappen die hij en King Knight gemeen hebben.

video

Wario overeenkomsten

Er zijn duidelijke overeenkomsten met Wario, met de schouderuitrusting. King Knight heeft een schouder bash die een vergelijkbare beweging is. We dachten na over hoe Wario een grote kerel is die zijn gewicht in de rondte gooit. We wilden dat King Knight zich een grote kerel zou voelen die zijn gewicht in de rondte gooit. Hij houdt van schatten, hij is een beetje hebzuchtig. Hij is een soort Wario-achtig. Tenminste, dat deel, we waren aanvankelijk een beetje geïnspireerd door Wario.

Maar daarna begonnen we net te itereren over de mobiliteit van de King Knight. De mobiliteit heeft zoveel veranderingen ondergaan dat we het goed hebben. Daarom denk ik dat het echt uniek aanvoelt. Je kunt zelfs meer genade hebben in deze mobiliteit dan met Spectre Knight. Het is een beetje meer vrij van vorm, zoals de gameplay van Plague Knight. Je kunt bash en ronddraaien en veel acrobatisch ogende bewegingen doen. Het is echt cool.

Afgezien van dit, Velasco ook iets meer over wat Yacht Club van plan is voor hun volgende project, hoewel niets is in steen.

Wat biedt de toekomst voor Yacht Club Games

We hebben veel gesproken over het willen maken van een 3D-game. Het is een logische stap voor ons, toch? We hebben veel geëxperimenteerd en veel gedaan met 2D-dingen. We houden van games zoals Mario 64. We houden van 3D-actiegames. We willen ooit een groot 3D-spel maken. Maar om een ​​groot 3D-spel te maken, denk ik dat je eerst een klein 3D-spel moet maken. Of gewoon iets dat kleiner is, een soort daartussenin.

We willen uitbreiden en wat andere technologie doen.

Wie weet of we echt iets in 3D plaatsen, of misschien is het een hybride of zoiets, maar er is helemaal geen project in steen gestort. We gaan daar morgen over vergaderen. We maken gewoon alles af met Treasure Trove.

Als alles klaar is, denken we aan de volgende game. Nou, we denken er natuurlijk al over na, maar er staat niets vast in steen nog. Het zit nog maar in boter.

Shovel Knight: King Of Cards gelanceerd op 10 december voor Nintendo Switch.