Yooka Laylee And The Impossible Lair Gameplay

Yooka Laylee And The Impossible Lair Gameplay

De 2D-platformer Yooka Laylee and the Impossible Lair was te zien tijdens en indie-gerichte Treehouse-sessie.

video
play-rounded-fill

De indruk is dat dit de insteek is van Playtonic is om een Donkey Kong Country achtige-game uit te brengen in 2019. Met een aantal ex RARE ontwikkelaars werd dit gezien als een uitstekende keuze.

Stukje info over Yooka Laylee And The Impossible Lair

 • De gameplay LIJKT HEEL VEEL op  Donkey Kong Country, compleet met touwzwaaien, kanonnen en veel bananen, pennen om te verzamelen en in de winkel door te brengen.

  De focus van het team ligt op “vloeiende” gameplay, dus naarmate je beter wordt, kun je echt door levels heen schieten. Er is ook een grote focus op geheimen en verborgen dingen binnen elk niveau.

 • Er zijn twee verschillende versies van elk van de twintig fasen. De alternatieve versie wordt ontgrendeld door een puzzel in de bovenwereld op te lossen. Een niveau dat bijvoorbeeld erg droog was in de oorspronkelijke staat, heeft een ondergelopen versie die regenachtig is met veel zwemmen, en een andere fase die volledig horizontaal is, wordt omgezet in een verticale fase waarin je omhoog moet klimmen.
 • The Impossible Lair is het laatste level dat je moet voltooien om het spel te voltooien, maar je kunt het op elk gewenst moment aan doen a la Breath of the Wild. De vangst is dat het absurd hard en vier keer zo lang is als elk ander niveau in het spel.
 • Het idee is dat je normaal door het spel gaat om een ​​bij te bevrijden aan het einde van elk level, die dan je zal vergezellen en schade zal oplopen in het Onmogelijke hol, in feite als een extra hitpunt … of je kunt een masochist zijn en probeer het te verslaan zonder extra hulp.

  In plaats van verzamelobjecten nemen de Pagies in dit spel je mee naar korte enkelvoudige schermuitdagingsniveaus waarmee je in de overworld kunt doorgaan als je ze verslaat.

 • Het gezondheidssysteem is een beetje een mix tussen de DKC-spellen van Retro en Yoshi’s Island.

  Wanneer je geraakt wordt, begint Laylee te fladderen en heb je een korte tijd om haar terug te krijgen, en als je haar niet op tijd bereikt, zit je vast als alleen Yooka die een beperktere moveset heeft tot je haar terug krijgt at a Bell (dit DK-vat van dit spel).

 • De overworld wordt beschouwd als een “mini-avonturenspel”, heb je talloze puzzels opgelost en biedt veel optredens van NPC’s als Vendi, Dr. Puzz en Rampo die niet echt in de 2D-platformlevels zouden passen.
Ad