Niet geporte Wii U-spellen: analyse en vooruitzichten

Niet geporte Wii U-spellen: analyse en vooruitzichten

Samenvatting:

Het artikel duikt in de wereld van niet-geporteerde Wii U-games en verkent titels die nog niet op de Nintendo Switch zijn verschenen. Het analyseert de redenen achter hun afwezigheid, evalueert het potentieel voor toekomstige havens en houdt rekening met markttrends die de beslissingen van Nintendo beïnvloeden. Van Animal Crossing: amiibo Festival tot Xenoblade Chronicles X, elke game wordt onder de loep genomen, waarbij de gameplay-mechanica, kritische ontvangst en technische uitdagingen worden benadrukt. Ondanks de hindernissen blijft er hoop voor fans die graag de geliefde Wii U-titels weer tot leven willen zien komen op de nieuwste console van Nintendo.


Animal Crossing: amiibo-festival

Animal Crossing: amiibo Festival wilde inspelen op de amiibo-rage van 2014 en 2015 met een nieuwe lijn beeldjes. Helaas besefte het bedrijf niet dat eerdere amiibo zo goed verkochten omdat het Super Smash Bros.-amiibo waren, en niet omdat het amiibo waren, als dat logisch is. Er werden zoveel Animal Crossing-amiibo vervaardigd en onverkocht gelaten dat fabrikanten uiteindelijk de winkelruimte voor amiibo verminderden. Met andere woorden: Animal Crossing: amiibo Festival was een van de meest teleurstellende Wii U-games ooit uitgebracht. We zien dit absoluut nooit op Switch!

Paper Mario: Color Splash

Hoewel Paper Mario: Color Splash niet zo fel werd ontvangen als Paper Mario: Sticker Star, kende het nog steeds een behoorlijk aantal problemen. Er waren nog steeds vervangbare items nodig om aan te kunnen vallen, wat een nogal onnodige laag complicaties toevoegde bovenop het traditionele Paper Mario-vechtsysteem. Bovendien hebben veel bazen van het spel zeer specifieke Thing-stickers nodig waar je de strijd simpelweg niet zonder kunt winnen. Dan hebben we het nog niet eens over het ongelooflijke gebrek aan karakter en NPC-diversiteit waar de serie bekend om staat. Gelukkig heeft Color Splash ook zijn positieve kanten, hoe weinig ook: de schrijfstijl van de game is van topklasse, en hoewel het verhaal niets bijzonders is, zijn de dialogen van de generieke Toad NPC’s vaak interessant genoeg om je de game te laten spelen.

Mario Tennis: Ultra Smash

Mario Tennis: Ultra Smash biedt het absolute minimum qua inhoud. Afgezien van standaard- en Mega Mushroom-tennis, geeft het spel weinig reden om er op terug te komen, behalve om tijd te verspillen. In termen van dingen die Ultra Smash onderscheiden van andere games in de serie… heeft het de Sprixie Princess als speelbaar personage? Heeft het amiibo-ondersteuning? Deze kleine eigenaardigheden zijn niet genoeg om Ultra Smash de moeite waard te maken om te porten. Om nog maar te zwijgen van het enorm superieure Mario Tennis Aces dat al beschikbaar is op Switch. Het is veilig om te zeggen dat Mario Tennis: Ultra Smash een overblijfsel zal blijven van de laatste dagen van de Wii U en niet veel anders.

Star Fox Zero

Star Fox Zero is de zoveelste reboot van de franchise die in wezen het verhaal van Star Fox 64 opnieuw vertelt. Als er Star Fox op Switch zou zijn, in welke hoedanigheid dan ook, zouden we liever een nieuwe game zien die de canon verder brengt dan een hervertelling van Star Fox 64. Bovendien zou de besturing waarschijnlijk een herwerking nodig hebben om überhaupt op Switch te kunnen functioneren.< /p>

Yoshi’s Woolly World

Yoshi’s Woolly World is zeker een van de beste Wii U-games die er zijn, en verdient absoluut een tweede kans op succes op de Nintendo Switch. Het is waarschijnlijk onwaarschijnlijk, maar het zou een goede kandidaat zijn om de hiaten op te vullen van wat tot nu toe een redelijk rustig jaar voor Nintendo is geweest.

Nintendo Land

Nintendo Land biedt talloze minigames, zowel voor één speler als voor meerdere spelers. Mario Chase, Luigi’s Ghost Mansion, Metroid Blast en The Legend of Zelda: Battle Quest zijn allemaal erg leuk, en er zijn nog meer games beschikbaar voor spelers die op zoek zijn naar extra content. De kans dat we een port van Nintendo Land op Switch krijgen is echter vrijwel nihil. Voor een aantal multiplayer-minigames moet een speler de Wii U GamePad gebruiken terwijl andere spelers naar het tv-scherm kijken. Dit is niet mogelijk op Switch, tenzij je twee afzonderlijke consoles hebt, en we hebben niet veel games gezien die op deze manier profiteren van twee Switches.

Pushmo World

Er is ook één item uitgebracht op de Wii U: Pushmo World. Hoewel we niet bepaald hopen op een rechtstreekse overdracht van deze game naar Switch, is het een beetje triest dat we niets van Pushmo hebben gezien op een van de meest succesvolle platforms van Nintendo. In dit Nintendo-tijdperk krijgen we niet veel budget-eShop-titels, en een nieuwe Pushmo-game zou deze niche vullen. Wij zouden Crashmo ook nemen!

The Legend of Zelda: Wind Waker en Twilight Princess HD

Waarom zijn deze twee games nog niet op Switch?! Voor velen bereikte The Legend of Zelda zijn hoogtepunt met Breath of the Wild – dit trok zeker veel nieuwe spelers naar de serie, en het zou een goed moment zijn geweest om twee van Link’s meest geliefde avonturen opnieuw uit te brengen. De besturingsschema’s van de games hebben misschien wat aanpassingen nodig, maar voor de rest zouden ze perfect passen bij de Switch.

Kirby and the Ranibow Curse

Kirby and the Rainbow Curse was een absolute noodzaak voor Kirby and the Rainbow Curse – en de enige manier om het opnieuw te creëren op Switch zou zijn door handheld spelen met een stylus te forceren. Dat gaat voorbij aan het doel van de Switch, en we kunnen ons voorstellen dat er te veel veranderingen nodig zijn om Kirby en de Rainbow Curse met Joy-Con of een Pro Controller te laten werken.

Xenoblade Kronieken X

Xenoblade Chronicles X is momenteel de enige grote Xenoblade-game die niet op de Switch verschijnt. Het heeft ook zojuist een hele reeks van zijn online functies verloren, dus de tijd voor een verbeterde port is zeker goed! Zowel om levenskwaliteitsupdates te bieden als om de serie allemaal op één console te voltooien. We zouden ook blij zijn met een poort naar wat de volgende console van Nintendo ook zal worden.

Conclusie

Concluderend weerspiegelt de afwezigheid van bepaalde Wii U-spellen op de Nintendo Switch een complex samenspel van factoren, van technische uitdagingen tot marktdynamiek. Hoewel sommige titels misschien nooit een port zullen zien vanwege gameplay-mechanismen of kritische ontvangst, zijn andere veelbelovend voor toekomstige aanpassingen. Terwijl Nintendo door het gaminglandschap blijft navigeren, blijft het potentieel voor conversies van Wii U naar Switch een verleidelijk vooruitzicht voor zowel ontwikkelaars als spelers.

Veelgestelde vragen
  • 1. Waarom zijn sommige Wii U-spellen niet geport naar de Nintendo Switch?
    • Sommige Wii U-games hebben te maken met aanpassingsproblemen als gevolg van gameplay-mechanismen, technische beperkingen of kritische ontvangst. Bovendien beïnvloeden de strategische beslissingen en prioriteiten van Nintendo ook de selectie van games die geporteerd kunnen worden.
  • 2. Zijn er technische uitdagingen bij het aanpassen van Wii U-titels voor de Switch?
    • Ja, het aanpassen van Wii U-titels voor de Switch vereist mogelijk aanpassingen aan de besturingsschema’s, de multiplayer-functionaliteit en de compatibiliteit met de Switch-hardware. Bepaalde games kunnen unieke uitdagingen met zich meebrengen die de draagbaarheid ervan belemmeren.
  • 3. Welke factoren beïnvloeden de beslissing van Nintendo om specifieke games te porten?
    • Nintendo houdt rekening met verschillende factoren, zoals de vraag onder spelers, technische haalbaarheid, markttrends en strategische doelstellingen, bij het beslissen welke Wii U-games naar de Switch worden geport. Het is waarschijnlijker dat games met een grote aantrekkingskracht op fans of potentieel voor verkoopsucces prioriteit krijgen.
  • 4. Is er vraag onder spelers naar klassieke Wii U-games op de Switch?
    • Ja, er is onder spelers een aanzienlijke vraag naar klassieke Wii U-spellen die naar de Switch kunnen worden geport. Veel spelers die deze titels tijdens het Wii U-tijdperk hebben gemist, willen ze graag ervaren op de nieuwste console van Nintendo, wat bijdraagt ​​aan de vraag naar ports.
  • 5. Hoe beïnvloeden markttrends de kans dat de Wii U van poort verandert?
    • Markttrends zoals nostalgie naar retro-gaming, het succes van geremasterde titels en de populariteit van Nintendo’s IP beïnvloeden de kans dat de Wii U van poort verandert. Het is waarschijnlijker dat games die aansluiten bij de huidige marktvoorkeuren en consumentenbelangen in aanmerking komen voor portering.