Nintendo beëindigt de ondersteuning voor 3DS en Wii U Online Services in 2024

Nintendo beëindigt de ondersteuning voor 3DS en Wii U Online Services in 2024

Samenvatting:

In april 2024 neemt Nintendo afscheid van onlinediensten voor 3DS en Wii U. Deze aankondiging heeft gevolgen voor spelers van verschillende Nintendo-apparaten, maar er bestaan ​​uitzonderingen, zoals de eshop en Pokemon Bank. Terwijl offline spelen blijft bestaan, zullen online functies zoals coöperatief spelen, ranglijsten en gegevensdistributie verdwijnen. Nintendo Badge Arcade en StreetPass zullen ook veranderingen ondergaan. Het einde van de SpotPass-functies is in zicht. Ondanks deze wijzigingen kun je nog steeds games opnieuw downloaden in de Nintendo eShop. Dit nieuws markeert het laatste hoofdstuk van de 3DS- en Wii U-ondersteuning en markeert het einde van een tijdperk.


Aankondiging van stopzetting

Nintendo’s recente aankondiging over het stopzetten van onlinediensten voor 3DS en Wii U heeft veel gamers met gemengde gevoelens achtergelaten. Deze maatregel is van toepassing op een reeks Nintendo-apparaten, waaronder de New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL, New Nintendo 2DS XL, Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, Nintendo 2DS, Wii U Deluxe en Wii U Basic.

Uitzonderingen: eshop en Pokemon Bank

Ondanks de algemene stopzetting van onlinediensten heeft Nintendo enkele uitzonderingen gemaakt. Spelers hebben nog steeds toegang tot de eshop-servers, waardoor ze de digitale games die ze hebben gekocht opnieuw kunnen downloaden. Bovendien zullen de diensten voor Pokemon Bank doorgaan, waardoor spelers hun geliefde Pokemon van 3DS-games naar Pokemon Home kunnen overbrengen.

Tijdlijn en mogelijke vroegtijdige stopzetting

Nintendo heeft geen specifieke einddatum opgegeven voor deze online services. Ze hebben echter verklaard dat ze mogelijk eerder dan gepland de diensten moeten stopzetten als zich onvoorziene gebeurtenissen voordoen, waardoor het moeilijk wordt om de online ondersteuning voort te zetten. Gamers moeten op de hoogte blijven van toekomstige updates op dit front.

Nu de online services eindigen, zullen verschillende functies die een integraal onderdeel zijn van de game-ervaring niet langer beschikbaar zijn. Dit omvat online multiplayer, coöperatief spelen, internetranglijsten en gegevensdistributie. Gamers die het leuk vonden om met vrienden te strijden of deel te nemen aan online klassementen, zullen zich moeten aanpassen aan een offline gamewereld.

Nintendo Badge Arcade en zijn toekomst

Voor degenen die badges hebben verzameld om hun Nintendo 3DS HOME-menu te versieren met Nintendo Badge Arcade, is er goed nieuws. Deze functie blijft zoals gewoonlijk werken en biedt spelers de mogelijkheid om hun consoles naar hartenlust aan te passen.

StreetPass- en SpotPass-wijzigingen

StreetPass, een geliefde functie die lokale communicatie tussen Nintendo 3DS-systemen mogelijk maakt, blijft functioneren, zelfs nadat de onlinediensten zijn beëindigd. Dit betekent dat je nog steeds met andere spelers kunt communiceren en StreetPass-gegevens kunt verzamelen.

SpotPass-functies eindigen

Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden voor SpotPass. SpotPass is afhankelijk van online communicatie en als gevolg daarvan zullen de functies ervan niet langer toegankelijk zijn. Dit betekent dat er een einde komt aan bepaalde in-game-ervaringen die afhankelijk waren van SpotPass. Het is bijvoorbeeld niet langer mogelijk om nieuwe panelen te ontvangen in Puzzle Swap.

Deze aankondiging markeert de laatste fasen van de ondersteuning voor de Nintendo 3DS en Wii U, twee consoles die al jaren door gamers worden gekoesterd. Het besluit om onlinediensten te beëindigen weerspiegelt de focus van Nintendo op nieuwere platforms en technologieën. Nu deze consoles gracieus het podium verlaten, is het een aangrijpend moment voor gamers die talloze herinneringen hebben gecreëerd op deze geliefde apparaten.

Conclusie

Samenvattend is het besluit van Nintendo om in april 2024 de onlinediensten voor de 3DS en Wii U stop te zetten een belangrijk moment voor de gaminggemeenschap. Hoewel het wat nostalgie en verdriet met zich meebrengt, vertegenwoordigt het ook de natuurlijke vooruitgang van de technologie en de game-industrie. Gamers kunnen nog steeds offline spelen en bepaalde uitzonderingen gebruiken, zoals de eshop en Pokemon Bank. StreetPass zal spelers lokaal blijven verbinden, hoewel de SpotPass-functies zullen ophouden te bestaan. Terwijl we afscheid nemen van deze consoles, kijken we uit naar de opwindende game-ervaringen die de toekomst in petto heeft.

Veelgestelde vragen
  • Vraag 1: Kan ik nog steeds offline spelen, zelfs nadat de online services zijn beëindigd?
    • Ja, spelers kunnen nog steeds functies en spelmodi gebruiken waarvoor geen online communicatie nodig is.
  • Vraag 2: Zullen er nog onlineservices beschikbaar zijn, zelfs nadat de onlineservices doorgaans zijn beëindigd?
    • Het zal nog steeds mogelijk zijn om online diensten te gebruiken voor de volgende software, maar daar kan op een bepaald moment in de toekomst ook een einde aan komen: – Pokemon Bank
  • Vraag 3: Beëindigt u ook de onlinediensten voor software van andere uitgevers dan Nintendo?
    • Op enkele uitzonderingen na worden de onlinediensten voor alle Nintendo 3DS- en Wii U-software beëindigd. Neem contact op met uitgevers voor informatie over de online services voor hun software.
  • Vraag 4: Is het nog steeds mogelijk om updategegevens of gekochte software te downloaden?
    • In de nabije toekomst zal het nog steeds mogelijk zijn om updategegevens te downloaden en gekochte software en downloadbare content opnieuw te downloaden in de Nintendo eShop.
  • Vraag 5: Zullen StreetPass en SpotPass ook niet meer beschikbaar zijn als de onlinediensten eindigen?
    • StreetPass maakt gebruik van lokale communicatie tussen Nintendo 3DS-systemen, wat betekent dat het nog steeds beschikbaar zal zijn, zelfs nadat de onlinediensten zijn beëindigd. Omdat SpotPass echter gebruikmaakt van onlinecommunicatie, zijn de SpotPass-functies niet langer beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld StreetPass gebruiken in StreetPass Mii Plaza, dat vooraf is geïnstalleerd op de Nintendo 3DS-systemen, maar je kunt niet langer functies gebruiken die gebruik maken van onlinecommunicatie (zoals het ontvangen van nieuwe panelen in Puzzle Swap). .