Wii U-console bricken zonder te spelen

Wii U-console bricken zonder te spelen

De Nintendo Switch, de console die de Wii U gaat opvolgen, is al vele jaren op de markt. Helaas zijn er nog steeds verschillende Wii U-games die niet op het hybride apparaat kunnen worden gespeeld, evenals enkele Virtual Console-throwback-titels die nog niet toegankelijk zijn op Nintendo Switch Online. Deze games zijn niet compatibel met de hybride console.

Hierdoor zijn er nog steeds bepaalde positieve aspecten verbonden aan het gebruik van de Wii U.

MAAR je MOET spelen

Helaas ontdekken veel gebruikers die hun Wii U al een tijdje niet hebben gebruikt, dat wanneer ze hem opstarten, hun Wii U niet meer werkt. Geheugensysteemfouten lijken hardnekkig te zijn bij de Wii U, namelijk de geheugenfout 160-0103 die kan optreden op de GamePad. Hoewel geen van de betrokken Wii U-systemen op enigerlei wijze is aangepast of gewijzigd, vermeldt elke klacht van gebruikers dat ze hun Wii U’s al jaren niet meer hebben gebruikt.

De corruptie die uiteindelijk resulteert in de fouten lijkt verband te houden met de NAND. Klanten van wie de Wii U onbruikbaar is geworden, hebben gemeld dat het probleem niet wordt opgelost door het systeem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het is nu overduidelijk dat een NAND-back-up de enige manier is om de console van de speler te redden. Aangezien Nintendo geen officiële ondersteuning meer biedt voor de Wii U, zelfs als er van tevoren een back-up is opgeslagen, zou de procedure nog steeds moeilijk te voltooien zijn. Helaas is dit het geval.

Spelers kunnen hun Wii U-consoles op dit moment niet opsturen voor reparatie vanwege de hoge leeftijd van de console. Gebruikers die de probleemcode ervaren, hebben gemeld dat de aanwijzingen van Nintendo UK niet werken, ondanks het feit dat Nintendo UK enkele instructies biedt voor de foutcode die eerder werd vermeld. Vooralsnog wordt aanbevolen dat gamers van de Wii U hun consoles met willekeurige tussenpozen inschakelen om het probleem te omzeilen.

Ad