Nintendo stopt reparaties voor de originele Wii

Nintendo stopt reparaties voor de originele Wii

De Wii was destijds een enorm succes en was een geweldige comeback voor Nintendo na de geliefde maar misschien minder succesvolle GameCube.

De services stoppen

Nintendo heeft in Japan aangekondigd dat het niet langer onderhoud zal verrichten aan de originele Wii die in 2006 werd gelanceerd. In de mededeling van Nintendo staat dat het model RVL-001 betreft (alle kleurvariaties).

Onderdelen onbekend

De reden voor deze verhuizing is omdat het bedrijf niet langer de onderdelen produceert die nodig zijn voor een reparatie. Nintendo heeft het westen nog niet genoemd.

Het Wii-tijdperk

De Wii introduceerde de Wii-afstandsbediening, die kan worden gebruikt als een aanwijsapparaat in de hand en dat beweging in drie dimensies detecteert.

De console draait spellen die worden geleverd op optische Wii-schijven. Het ondersteunde ook de nu stopgezette WiiConnect24-service, waardoor de Wii berichten en updates kon ontvangen via internet in de standby-modus.

Net als andere consoles van de zevende generatie ondersteunde het een service, “Virtual Console” genaamd, die geëmuleerde games van vorige Nintendo-consoles downloadde, ondersteuning voor online videostreaming zoals BBC iPlayer en andere diensten die door Nintendo via internet worden aangeboden. Vanaf 28 juni 2013,

Internetdiensten werden geleidelijk stopgezet; sinds 31 januari 2019 bleef alleen het opnieuw downloaden van games, de update van de systeemsoftware en de overdracht van gegevens tussen de Wii en de Wii U beschikbaar en werd deze op een niet nader gespecificeerde toekomstige datum ingetrokken.

Wii-punten konden niet meer worden gekocht na maart 2018 en konden niet worden gebruikt en waren permanent verloren vanaf 31 januari 2019.

En nu zijn we dit punt genaderd.

Ad