Turok: Evolution


Turok: Evolution

Preview Image

Preview Image

Nu weten we waarom dinosaurussen uitgestorven zijn. Door toedoen van één man: Turok.

Sinds de serie begon op de Nintendo 64, al enige tijd terug in 1997, is de naam Turok hetzelfde gaan betekenen als bloeddorstige beesten en ongekende wapens. Nu is de Nintendo GameCube aan de beurt om de volgende stoot aan dino-geweld aan te bieden: Turok: Evolution.

Eigenlijk is het spel een voorloper op de vorige spellen. Turok: Evolution volgt de toeren van een Indiaan, Tal’Set, die per ongeluk vanuit 1880 in Texas naar The Lost Land is getransporteerd – een dimensie waar dinosaurussen leven en de duivelse Lord Tyrannus strijd voert tegen de vredelievende bevolking. Tal’Set heeft de titel Turok gekregen, redder van het volk, en heeft tot taak de eendracht in het land terug te brengen – op de enige manier die hij kent.

Turok: Evolution brengt de bekende Turok actie/verkenning naar een ander niveau, met een geheel nieuwe spel-engine en een slimme artificial intelligence techniek. Nu zoeken vijanden (en bondgenoten) dekking, nemen strategische posities in, geven zich over of vluchten als het teveel wordt. Maar de Turok-serie is beroemd geworden vanwege de wapens en Turok: Evolution stelt niet teleur. Meer dan 30 wapens zijn beschikbaar, waaronder de gloednieuwe Gravity Disrupter Beam, Swarm Bore en Baby Nuke – en oude bekenden als Tek Bow en Mini-Gun doen ook weer mee. Je kunt de omgeving nu ook behoorlijk schade berokkenen, door bomen overhoop te schieten en brokstukken tegen je vijanden aan te laten vliegen.

En als klap op de vuurpijl: er zijn nu ook luchtmissies waarbij je op de rug van een volledig bewapende vliegende dino het luchtruim kunt overheersen. Met een intense, met actie vergeven one-player stand en een hele verzameling aan multiplayer wedstrijden, maakt dit laatste Turok-spel de naam ‘Evolution’ zeker waar.

Ad