Nintendo Switch – 2017 – 50 Games

Nintendo Switch – 2017 – 50 Games

Als je me in Maart had gevraagd hoeveel games ik aan het einde van het jaar voor mijn Nintendo Switch zou hebben zou ik geschat hebben maximaal 10. Zie ook de pic rechts even ter vergelijking met de afbeelding boven dit bericht.

 nintendo-switch-picEr was op dat moment simpelweg nog niet al teveel bekend over wat er ging komen. Laten we het zo zeggen 2017 is een bijzonder jaar geweest voor de Nintendo Switch en Nintendo zelf

Het resultaat aan het einde van 2017 geeft een iets anders resultaat; 50 games in 2017!!

Om een kijkje te geven in mijn huidige Nintendo Switch game collectie heb ik hieronder alle titels alfabetisch even benoemd. Bij alle titels heb ik tevens een beknopte toelichting toegevoegd of de aankoop het waard is geweest etc;

 1. Arms
  Nintendo heeft weer een titel afgeleverd die een genre een andere draai heeft gegeven. Zelf misschien nog niet zoveel tijd aan kunnen besteden maar je ziet aan alle updates en community dat het een hit is.
 2. Blossom Tales – The Sleeping King
  Bij het zien dacht ik direct aan The Legend Of Zelda – A Link To The Past, welke ik grijs heb gespeeld. Nagenoeg iedere game in die setting met een leuke art-style, wil ik gewoonweg spelen.
 3. Brawlout
  Een Smash Bros. Brawl kloon en min of meer een zoethoudertje tot Nintendo Smash aankondigt (ik zou niet verbaasd zijn als dat in de Direct in Januari het geval zou zijn)
 4. Cave Story +
  Ik had de titel nog nooit gespeeld maar zo ontzettend veel goeds over gehoord. De ervaring leefde op naar de naam. Cave Story + kent enorm veel leuke platforming.
 5. DOOM
  DOOM op Switch … moet ik nog meer zeggen? Dit type games heeft Nintendo te lang moeten missen. De port door Panic Button in opdracht van Bethesda is daarnaast super!
 6. Earth Atlantis
  Min of meer aangekocht omdat de art-style me interessant leek.
 7. Enter the Gungeon
  Onlangs pas aangekocht, nog niet aan toegekomen om echt aandacht aan te besteden. Maar de hele setting sprak me aan. Lekker chaos met kogels om je heen.
 8. Fast RMX
  Launch-titel, snel racen en grafisch netjes. Omwille van die andere launch-titel (Zelda) eigenlijk maar nauwelijks gespeeld.
 9. FIFA 18
  FIFA in een degelijke port op een Nintendo console. Als ik zeg dat deze game portable een plezier is, is een enorm understatement. Voetbal fan, dan 100% aanschaffen.
 10. Ittle Dew 2+
  Leuke art-style (dat zeg ik best vaak), Zelda achtige puzzels (vind ik leuk). Duidelijk toch?
 11. LA Noire
  Als je me begin dit jaar had gezegd dat we Rockstar Games op de Nintendo Switch zouden zien had ik je voor gek verklaart. De game zelf nog beperkt gespeeld (ik heb 50 games … dat verklaart wel wat) maar dit zet de deur open voor andere titels… kuch kuch portable GTA!
 12. Mario + Rabbids Kingdom Battle
  Vooroordelen in het begin, net zoals wellicht wel iedereen. Maar buiten de Mario en Zelda de verassing van het jaar. Een MUST HAVE titel voor in je Nintendo Switch collectie.
 13. Mario Kart 8 Deluxe
  Moet ik hier uitleg aangeven? Het is Mario Kart in HD 60fps … MUST HAVE!
 14. Mighty Gunvolt Burst
  In het verleden ben ik opgegroeid met Mega Man. Het is het niet helemaal maar het is een leuk zoethoudertje tot de Megaman Legacy Collection, Megaman X Collection en Mega Man 11 er zijn.
 15. Monopoly
  Eigenlijk met 1 reden; Digitale versie van het klassieke bord-spel.
 16. NBA Playgrounds
  Leefde niet helemaal de hype van een NBA Hangtime achtige game na. Maar leuk voor tussendoor.
 17. Oceanhorn – Monster of Uncharted Seas
  Toevallig al een stuk gespeeld op de iPad en daarom bekend met de Zelda-achtige stijl van deze game. Hoort meer op de Nintendo Switch thuis dan op ‘zomaar’ een tablet.
 18. One More Dungeon
  Kende het van naam, art-style wederom iets wat me aansprak. Nog niet aan toegekomen om te spelen.
 19. Pokken Tournament Deluxe
  De originele versie op de Wii U gespeeld. Deze is portable. Dus WIN.
 20. Rayman Legenda – Definitive Edition
  Rayman is naar mijn mening nog steeds een van de meest onderschatte gaming personages ter wereld. Game begon helaas met wat issues. Daardoor gestopt met spelen. Zouden nu verholpen moeten zijn btw.
 21. Resident Evil Revelations
  Ik heb de game op de Wii U eigenlijk niet meer aangeraakt, mede omdat 2 alleen op de 3DS uitkwam. Nu beide op de Nintendo Switch… on the go.
 22. Resident Evil Revelations 2
  Zie hierboven.
 23. Rime
  Art-style, Legend of Zelda appeal. Helaas draait de game niet altijd soepel. Als dat wel zo was zou ik hem aanraden. Nu raad ik hem zelfs omwille van die problemen af.
 24. Rocket League
  Deze game on the go kunnen spelen is gewoon super leuk!
 25. Shantae – Half Genie Hero
  Shantae’s verhalen houden met sinds de Wii lekker bezig. Het is een beetje een throwback maar ik mag dat wel in een game.
 26. Shovel Knight – Specter of Torment
 27. Shovel Knight – Treasure Trove
  Laat me deze twee even samenpakken; Shovel Knight is en blijft een Kickstarter die echt buiten proporties goed is. Als je van een beetje retro gaming houd dan zijn beide meer dan een must.
 28. Snake Pass
  Een keer wat anders, muziek door the man the myth the legend, Grant Kirkhope. TE weinig gespeeld nog.
 29. Snipperclips Cut it Out Together Plus
  Ik heb beide, de Plus fysieke release, als de originele eShop release. Leuk voor als je even van je main game van dat moment af wilt stappen. Leuke puzzels, die vaak toch nog op meerdere manieren op te lossen zijn.
 30. Sonic Forces
  Sonic en 3D is gewoon haat / liefde. Iedere keer kijk ik ernaar uit, koop ik de games met de liefde voor de blauwe egel in het achterhoofd en bijna iedere keer baal ik van wat het geworden is. Deze game is simpelweg geen aanrader. 
 31. Sonic Mania
  Sonic en 2D is een formule voor succes. Deze game is ontzettend ontzettend goed. Als Sonic Forces niet was uitgekomen had Sonic een enorm goed jaar gekend.
 32. Space Ghost
  Vroeger ben ik opgegroeid met R-Type en Super Axelay daardoor een liefde voor het genre. De algehele setting in Space Ghost sprak me enorm aan.
 33. Splatoon 2
  Geef Nintendo een genre waarin ze niet zitten en ze maken er een genre van wat op een totaal andere manier wordt ingevuld. Deze game kent zo een enorm grote following. Ik ben er prut in … echt  … maar dat maakt niet uit, zelfs ik heb er plezier in en als je als bedrijf dan kan met een game dan is die goud waard.
 34. Steamworld Dig 2
  De originele Steamworld Dig heb ik nooit gespeeld en toen ik deze game zag sloeg er iets van een vonk over. De game is zeer leuk. Om hem te 100% zit er een heel erg frustrerend leuk stuk platforming in. AANRADER!
 35. Steamworld Heist – Ultimate Edition *komt vandaag uit
  De trailer alleen gezien en Steamworld Dig 2 gespeeld te hebben besloten om deze aan te schaffen. Ik weet vrij zeker dat me deze gaat bevallen. Turn based kan ook leuk zijn!
 36. Super Mario Odyssey
  Mario is terug in zijn eerste sandboxed ervaring in jaren. Het spel is een absoluut plezier en zit visueel, qua audio en gameplay ontzettend goed in elkaar. De game is niet perfect maar dat maakt de game niets minder waard. Na 30 jaar laat Mario nog steeds zien dat hij de koning van platforming is.
 37. Teslagrad
  Hoewel ik de game eigenlijk nog niet heb aangeraakt op de Nintendo Switch maar de art-style, de presentatie en het type game (Metroidvania) spreken me zo enorm aan. Daarnaast is het op aanraden van andere die de game op Steam hebben gespeeld.
 38. The Binding of Isaac: Afterbirth+
  Ontzettende veel van gehoord, nooit gespeeld. Maar genoeg om me over de streep te trekken om de game toch aan te schaffen. Moet deze nog gaan spelen maar kijk er naar uit.
 39. The Elder Scrolls V – Skyrim
  Ik heb Skyrim nog nooit gespeeld tot hij op de Nintendo Switch kwam. ja ik weet het Shame shame shame. Maar wat ik tot nu toe gespeeld hebt, bevalt me wel.
 40. The End is Nigh
  Art-style, gameplay a la Super Meat Boy. Love it!
 41. The Legend of Zelda – Breath of the Wild
  Ik zou niet eens weten waar te beginnen als ik BOTW moet omschrijven in het kort. Ongekende vrijheid die een franchise en open world in zijn geheel een nieuwe standaard heeft gegeven (dat klinkt best goed toch?)
 42. Ultra Street Fighter II The Final Challengers
  Ultra ripoff 2, nee in alle eerlijkheid is deze game zijn geld niet waard. Als je buiten de ongekende slechte Way of the Hadouken kijkt heb je het over Street Fighter 2 – World Warrior van de SNES. Ik kijk veel meer uit naar de 30 Years Anniversary Collection edition.
 43. VVVVV
  Nog niet al te veel gespeeld maar een game die gewoon leuk is en blijft ongeacht het platform.
 44. Wonderboy – The Dragon’s Trap
  Remaster van een cult classic. Ondanks dat hij soms simpel is erg verassend leuk. De 1 knop switch naar HD of retro is trouwens ontzettend leuk.
 45. Worms – WMD
  Het is Worms en dat staat voor leuke casual fun. Geen wereld titel maar gewoon leuk!
 46. Wulverblade
  Artstyle vond ik tof, setting tof, Final Fight gameplay tof. Alleen heeft de game absurde laadtijden. Advies tot dat is aangepakt; niet aanschaffen.
 47. WWE 2K18
  Misschien wel de game in de lijst waar ik het meeste spijt van heb.  Dit spel is in zijn huidige staat totaal niet te spelen. Hoe dit ooit de winkel-planken heeft kunnen bereiken is voor mij  echt niet te begrijpen.
 48. Xenoblade Chronicles 2
  Over Xenoblade Chronicles 2 ben ik nog niet, open world vind ik tof, combat niet. Maar ik moet de game meer aandacht geven voor ik er iets concreet over zou willen zeggen.
 49. Yono and the Celestial Elephants
  Style sprak me aan maar de game is simpelweg te simpel. Advies; niet aanschaffen.
 50. Yooka Laylee
  Van een groot deel van het team van Rareware. Al hun toenmalige games was ik nagenoeg fan van. Deze titel kon dus niet uitblijven omdat het een eerbetoon aan een genre is. Nog niet al teveel gespeeld maar daar moet ik maar eens tijd voor gaan maken.

Van deze lijst zijn WWE2K18, Sonic Forces, Ultra Street Fighter 2 – The Final Challengers de titels waar ik echt spijt van heb dat ik ze heb gekocht. Maar dat neemt niet weg dat een goede versie van die games het me wel waard zou zijn. Wie weet komen er updates die deze games beter gaan maken dan ze nu zijn.

Digitaal / Fysiek

Waar het kan koop ik mijn games fysiek. Dat betekent in sommige gevallen import games (gelukkig is de Switch regio-vrij) of games uit een andere shop (eerder uit ivm localizatie etc). Als we na 1 jaar kijken is de verdeling; 27 Digitaal / 23 fysiek. Om en om in balans zou je kunnen zeggen. 

Van die 27 digitale titels zijn er een aantal die alsnog als fysiek gereleased zouden gaan worden; Rocket League en Wonderboy – The Dragon’s Trap maar ik betwijfel dat ik ze fysiek nog een keer ga aanschaffen.

Micro-SD 2

Deze trend heeft ook nog 1 bijkomend gegeven; ik ben bijna aan mn tweede Micro-SD Kaart toe. Damn! Ik zou willen dat de Nintendo Switch meer intern geheugen had dan 32GB maar snap die keuze verder. Wel zou ik willen dat sommige titels wat beter om gingen met de optimalisatie van hun games (textures etc) en soms zelf hun save-games.

Conclusie

Als deze trend doorzet in 2018 dan kan ik alleen maar zeggen WOW. Ik ben dol op de Nintendo Switch en de mogelijkheden die het met zich mee brengt en raad de console dan ook echt aan iedereen aan. ik hoop daarnaast dat mijn korte toelichting bij iedere game hierboven mensen aankopen kan besparen of juist kan aanzetten tot aankopen bij games waar ze over twijfelen.

Mocht je nog aanraders hebben die ik momenteel niet heb, mocht je het niet eens zijn met bepaalde beoordelingen etc. laat het me gerust weten!