Konami van plan Metal Gear, Castlevania en Silent Hill nieuw leven in te blazen?

Konami van plan Metal Gear, Castlevania en Silent Hill nieuw leven in te blazen?

Naast Super Bomberman R en de recente klassieke collecties, is Konami relatief stil geweest over andere langlopende franchises. Zoals Metal Gear, Castlevania en Silent Hill, waardoor veel fans zich afvragen of er hoop is op nieuwe games in deze serie.

Volgens een recent rapport gepubliceerd door VGC, lijkt het erop dat Konami een grote comeback plant voor alle drie deze grotendeels verwaarloosde franchises. Hoewel de bronnen anoniem blijven, heeft VGC naar verluidt bevestigd dat de volgende projecten in de maak zijn bij Konami:

  • Een nieuwe Castlevania-game die een ‘reimagining’ is van de serie, intern in de maak bij Konami Japan, met ondersteuning van externe studio’s.
  • Een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater, door externe studio Virtuos.
  • “Meerdere” Silent Hill-games in ontwikkeling bij verschillende externe ontwikkelstudio’s.

Komt in 2022

VGC’s anonieme bronnen beweren verder dat Konami volgend jaar op grote shows zal pronken met deze projecten. VGC’s bronnen vertelden ook dat Konami hogere ups recentelijk meer bereid waren om hun belangrijkste IP’s uit te besteden aan externe studio’s, na de teleurstellende prestaties van de intern ontwikkelde Metal Gear Survive en Contra: Rogue Corps.

De aanvankelijke terughoudendheid om uit te besteden zou de aanzienlijke vertraging van nieuwe releases voor de drie franchises kunnen verklaren, hoewel dat slechts speculatie is.

Ad