Emily Rogers: Metroid Prime 1 remake “ontwikkeling afgerond”

Emily Rogers: Metroid Prime 1 remake “ontwikkeling afgerond”

De afgelopen jaren komen er verschillende Metroid Prime-geruchten van insiders. Geruchten over een trilogie van de Metroid Prime-games zijn nu geruchten geworden over een remake van de eerste Metroid Prime-game die volgend jaar uitkomt, de 20e verjaardag van de oorspronkelijke release van de game.

De insider die een paar maanden geleden oorspronkelijk het Metroid Prime-remake-nieuws onthulde, Emily Rogers, deelde er eerder vandaag een update over. Volgens Rogers had de remake van Metroid Prime 1 “de ontwikkeling in de zomer afgerond”.

Over Metroid Prime

De Space Pirates gebruiken misschien hun oude trucs, maar Metroid-jager Samus Aran heeft een nieuwe kijk op het leven. Voor het eerst zie je door de ogen van Samus terwijl ze aan een heel nieuw avontuur begint en het aangrijpende verhaal voortzet dat zich uitstrekt over drie generaties Nintendo-systemen.

Als je tot nu toe niet bekend bent met het verhaal, volgt hier een update. Samus stopte eerst de kwaadaardige Space Pirates en Mother Brain van het verzamelen van een leger van Metroids op de planeet Zebes, in Metroid voor de NES. Toen werd ze opgeroepen om de klus op planeet SR388 af te maken, in Metroid II voor de Game Boy, en uiteindelijk het universum te bevrijden van alles behalve een enkele Metroid-larve. In Super Metroid, voor Super Nintendo, verijdelde Samus de poging van Mother Brain om de gevangen Metroid-larve van wetenschappers op Ceres te grijpen.

Dit langverwachte vierde hoofdstuk begint in ware Metroid-stijl – wanneer het schip van Samus aanmeert bij een gevaarlijk uitziend vervallen ruimteschip. Maar het duurt niet lang of ze waagt zich op de uitgestrekte werelden van planeet Tallon IV, op zoek naar die Metroid-stelen van ruimtepiraten.

Metroid Prime combineert de geweldige schietgameplay die je gewend bent van de Metroid-serie met ongelooflijke graphics die naadloos schakelen tussen first-person en third-person perspectieven. En dat is niet alles. Samus kan kiezen uit twee viziermodi: vechten en scannen, om te vechten en zich een weg te banen door de gevaarlijke wereld van Tallon IV. Bovendien bevat Metroid Prime veel bekende wapens uit de geschiedenis van Metroid, zoals de Wave Beam en Freeze Beam, plus een aantal geheel nieuwe wapens. Maar je hebt meer nodig dan alleen een jeukende triggervinger om deze strijd te winnen. Je moet een beroep doen op alle vaardigheden van Samus, inclusief speciale pakken die nieuwe vaardigheden activeren, en de altijd aanwezige Morph Ball, om elk geheim te ontdekken.

Met een geweldige mix van vuurgevechten, puzzels oplossende gameplay en ultramoderne graphics, zal Metroid Prime je versteld doen staan!