Metroid Prime


Metroid Prime

Preview Image

Preview Image Preview Image

De Space Pirates voeren hun oude trucks nog steeds uit, maar de Metroid-jager Samus Aran kijkt nu anders tegen het leven aan. Voor het eerst zie je alles door de ogen van Samus, terwijl ze aan een geheel nieuw avontuur begint – een vervolg op een spannend verhaal dat nu al drie generaties van Nintendo systemen overspant.

Als je het verhaal nog niet kent, volgt hier een samenvatting. Samus stopte voor het eerst de slechte Space Pirates en Mother Brain bij hun poging een leger van Metroids tegen de planeet Zebes in te zetten, in Metroid voor de NES. Daarna werd ze geroepen de opdracht af te maken op de planeet SR388, in Metroid II voor de Game Boy, en bevrijde het heelal van alle Metroids behalve één Metroid-larve. In Super Metroid, voor Super Nintendo, voorkwam Samus de poging van Mother Brain om de gevangen Metroid-larve van wetenschappers op Ceres te stelen.

Dit langverwachte vierde hoofdstuk begint in de echte Metroid-stijl – als het schip van Samus aan een gevaarlijk lijkend, verlaten ruimteschip wordt gekoppeld. Maar al snel is ze bezig de grote werelden van de planeet Tallon IV te ontdekken op zoek naar die Metroid-kapers de Space Pirates.

Metroid Prime combineert uitstekende gameplay met ongelofelijke beelden, die naadloos overgaan tussen aanzichten in de eerste persoon en de derde persoon. Maar dat is niet alles. Samus kan kiezen tussen twee modes voor het vizier: gevecht en scanner, om te vechten of haar weg te vinden door de gevaarlijke wereld van Tallon IV. Daarnaast heeft Metroid Prime vele bekende wapens uit de geschiedenis van Metroid, zoals de Wave Beam en Freeze Beam, plus een aantal nieuwe wapens. Maar je hebt meer nodig, dan alleen een nerveuze vinger, om dit gevecht te winnen. Je hebt alle vaardigheden van Samus nodig, inclusief speciale pakken die nieuwe vaardigheden ontsluiten, en de altijd aanwezige Morph Ball, om ieder geheim op te lossen.

Met een verbazingwekkend mengsel van wapengeknal, puzzels oplossen, gameplay en eerste klas afbeeldingen zal Metroid Prime je zeer enthousiast maken!

Ad