Monolith Soft; nog een Xenoblade EN Xenoblade X-titel

Monolith Soft; nog een Xenoblade EN Xenoblade X-titel

Monolith Soft is nog niet klaar met de Xenoblade Chronicles-serie.

Recentelijk verscheen de fysieke uitgave van de originele soundtrack van Xenoblade Chronicles 2 in Japan. Deze uitgave bevatte ook een boekje, waarin wat woorden staan van Tetsuya Takahashi, Executive Director van Monolith Soft, en Koh Kojima, die als producer aan alle Xenoblade-titels heeft gewerkt.

Vertalingen doen de ronde

Van deze berichten circuleren nu vertalingen en hieruit blijkt dat er gesproken is over de mogelijke toekomst van Xenoblade Chronicles. Van wie welke woorden waren is niet volledig duidelijk, maar er is uitgesproken dat men graag zou werken aan een opvolger van de Xenoblade Chronicles-serie én aan een sequel van Xenoblade Chronicles X.

Monolith Soft heeft eerder gesproken over hoe het bedrijf de twee als aparte lijnen ziet, waarbij Xenoblade Chronicles meer verhalend is, terwijl Xenoblade Chronicles X de nadruk legt op exploratie.

Nieuw project

Er werd verder verteld dat er interesse is om te werken aan een volledig nieuw en origineel project. Dit zou kunnen verwijzen naar het nieuwe project waarmee Monolith Soft reeds is begonnen.