Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl – Levelen voor de Elite Four

Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl – Levelen voor de Elite Four

Spelers van Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl kunnen het grootste deel van het spel doorkruisen, maar merken dat ze een te laag niveau zijn wanneer ze de Pokemon League bereiken en vooral wanneer ze tegenover de Elite Four + the Champion staan.

Dit probleem met de level gap kwam ook naar voren tijdens de originele games, waar geen plek was om Pokemon effectief te levelen tot een niveau dat hoog genoeg was voor deze uitdaging. Gelukkig biedt de Grand Underground een potentieel hulpmiddel bij het nivelleren van Pokemon voor de laatste uitdaging.

Hoe krijg ik Experience?

Als je Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl speelt, verdien je ervaring door te vechten met trainers, wilde Pokemon en Pokemon te vangen. Als je tegenover tegenstanders van een hoger niveau staat, krijg je meestal meer ervaring per gevecht, zolang je Pokemon niet flauwviel tijdens het gevecht. Alle Pokemon in je groep zullen onderweg ervaring opdoen, wat zal helpen voorkomen dat al je Pokemon achterop raken bij degenen die het gevecht aangaan.

Lucky Eggs

Een Pokemon met een Lucky Egg verdient extra ervaringspunten, dus het is een ongelooflijk handig item om dit proces te versnellen. Je kunt er een krijgen vanuit de Grand Underground door de Icy Cave in de noordwestelijke hoek van de kaart te bereiken. Dit is het meest toegankelijk als je de metro ingaat vanaf het Acuity Lakefront of Snowpoint City-gebied.

Beste manier om experience te verdienen; Pachurisu

De beste Pokemon om te verslaan voor ervaring is historisch gezien Chansey vanwege zijn hoge HP-statistieken en algehele bulk. Hoewel deze Pokemon in het wild beschikbaar is, is hij veel eerder in het spel en is hij pas rond niveau 20 met een zeldzame spawn-snelheid op de respectieve routes. Rond dit punt in het spel zijn je Pokemon waarschijnlijk boven niveau 50, dus de ervaring die ze opdoen met deze Chansey zal veel minder betekenen vanwege het niveauverschil.

Er is echter nog een andere optie

Dit is niemand minder dan de EleSquirrel Pokemon, Pachurisu. Deze schattige kleine Pokemon is verrassend omvangrijk en kan op een veel hoger niveau worden gevonden dan Chansey in Pokemon Hideaways. Je kunt deze vinden door door de Grand Underground te dwalen. White Out Cave is een goede plek om deze Pokemon te vinden die te vinden is in de buurt van SnowPoint city (Northwestern Zone) aan de oostkant van de kaart nabij de Icy Cave met het Lucky Egg.

Gebruik beelden

Je kunt de spawn-frequentie van deze Pokemon verhogen door standbeelden van Pokemon van het type Electric in je geheime basis te gebruiken. Als je dit doet, vergroot je de kans om Pokemon van het type Electric te vinden in de Grand Underground Hideaways. Standbeelden zijn te vinden in dozen door in de Grand Underground te graven. Als je deze mist, kun je nog steeds proberen de Hideaway te verlaten en opnieuw binnen te gaan om nieuwe Pokemon te laten spawnen.

Na het verdienen van 8 badges, zal Pachurisu tussen level 50 en 55 zijn, wat 2000-2700 ervaringspunten kan opleveren. Je kunt je spawns resetten door de Hideaway te verlaten en opnieuw te betreden als je deze bij je eerste poging niet ziet.

Door deze methode te gebruiken, kun je vrij snel een level omhoog gaan.