Analytics – Nintendo nummer 1 in 2019

Analytics – Nintendo nummer 1 in 2019

Strategy Analytics is van mening dat Nintendo klaarstaat om de kroon op Sony op de videogamemarkt te nemen in 2019. Hoewel PlayStation 4 het dominante platform blijft, zegt het bedrijf dat Nintendo volgend jaar op de eerste plaats komt.

Nou nee

Begrijp me niet verkeerd. Ik zou het geweldig vinden als Nintendo weer aan de top van gaming zou staan, maar ze komen niet in de buurt van de cijfers die Sony aan het pushen is. Nintendo heeft een totaal eigen klasse gemaakt en dat is enorm goed voor ze omdat ze geen echte concurrent hebben. Ze hoeven niet te concurreren met Sony of Microsoft.

Het bedrijf zei: “Nintendo zal 17,3 miljoen Nintendo Switch-consoles wereldwijd verkopen in 2019, terwijl Sony 17,1 miljoen PS4- en PS4 Pro-consoles zal verkopen. Microsoft blijft op de derde plaats en verkoopt 10,0 miljoen Xbox One- en Xbox One X-apparaten. “

Goed in de verkoop van hardware … dat zou kunnen gebeuren, maar denk geen seconde dat Nintendo de software-hoeveelheid die Sony aan het doen is zal verschepen. Ze zijn aan het inhalen, maar de twee zitten nog steeds behoorlijk ver van elkaar en we zien dat niet snel veranderen.

Ad