Animal Crossing: New Horizons – Japan’s bestverkochte game ooit

Animal Crossing: New Horizons – Japan’s bestverkochte game ooit

Nintendo heeft een update gegeven over de verkoop van zijn first-party Nintendo Switch-titels van oktober tot december 2021. De best verkochte Pokemon-games waren Pokemon Brilliant Diamond en Pokemon Shining Pearl, waarvan in de eerste zeven weken meer dan 11,7 miljoen exemplaren werden verkocht. Ook titels uit eerdere boekjaren doen het goed. Nintendo heeft geverifieerd dat van 13 verschillende titels in totaal 10 miljoen exemplaren of meer zijn verkocht.

video
play-rounded-fill

Best verkochte Japanse Nintendo Switch-game

Animal Crossing: New Horizons is ook de bestverkochte game in Japan, met meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren, meer dan Super Mario Bros., dat in 1985 6,81 miljoen exemplaren verkocht.

Over het algemeen was de verkoop van first-party software voor het kwartaal tussen oktober en december 2021 op het hoogste niveau sinds het debuut van de Nintendo Switch. In de eerste zeven weken na het debuut in november 2021 zijn van de spellen Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl wereldwijd meer dan 11,7 miljoen exemplaren verkocht, en de verkoop blijft stijgen.

Niet alleen nieuwe Nintendo Switch-games verkopen goed, maar ook games die in de afgelopen fiscale jaren zijn gepubliceerd. Dit is volgens ons deels te wijten aan het feit dat een breed scala aan klanten Nintendo Switch blijft spelen. Sinds de introductie van het systeem zijn er wereldwijd van 13 verschillende games 10 miljoen of meer exemplaren verkocht. In feite heeft de totale verkoop van Animal Crossing: New Horizons in Japan de 10 miljoen exemplaren overschreden, aanzienlijk meer dan de 6,81 miljoen verkochte exemplaren in Super Mario Bros. uit 1985, en het is de meest populaire videogame in Japan.

Ad