Autechre – Oorspronkelijk gevraagd voor de soundtrack van Metroid Prime

Autechre – Oorspronkelijk gevraagd voor de soundtrack van Metroid Prime

Metroid Prime had een muziekduo genaamd Autechre in de lijst van makers. In feite werden zowel Sean Booth als Rob Brown genoemd als leden van de groep. Maar ook al hadden fans hun ideeën, niemand wist ooit zeker waarom ze daar waren.

Werken aan Metroid

Nou, dat is niet langer waar. Onlangs nam Sean Booth deel aan een AMA op Twitch. Booth werd daar gevraagd wat er aan de hand was. Booth zei dat Nintendo hen had gevraagd om eerst aan de soundtrack van de game te werken. Booth zei dat het jammer was dat “Nintendo het een beetje verknoeid heeft en wilde dat hun man het deed.”

Booth zegt ook: “Ik weet niet in hoeverre ze betrokken waren bij het geluid, of dat ze expres probeerden het meer op ons te laten klinken, maar ik denk het niet.” Ik heb gelezen dat sommige mensen denken dat het een beetje op ons lijkt, maar daar ben ik het niet mee eens. Maar het is aan jou.”

Over Autechre

Rob Brown en Sean Booth, beiden uit Rochdale, Greater Manchester, vormen het Engelse elektronische muziekduo Autechre. Autechre bestaat al sinds 1987. Ze zijn een van de bekendste bands die getekend zijn bij het Britse elektronische label Warp Records. Sinds hun eerste volledige album, Incunabula, uitkwam in 1993, zijn al hun albums uitgebracht door Warp Records. Ze werden voor het eerst bekend toen ze in 1992 werden opgenomen op Warp’s Kunstmatige Intelligentie-compilatie.

Beïnvloed door stijlen als electro en hiphop uit de jaren 80, is de muziek van Autechre in de loop van hun carrière veranderd, van vroege melodieuze techno-opnames tot latere stukken die vaak als abstract en experimenteel worden beschouwd vanwege hun complexe compositie en gebrek aan van stijlconventies. Mensen hebben hun muziek uit de jaren negentig in de categorie “intelligente dansmuziek” (IDM) geplaatst, maar Booth heeft die naam “dom” genoemd.