Bandai Namco – Gecompromitteerd en onderzoeken schade

Bandai Namco – Gecompromitteerd en onderzoeken schade

Bandai Namco werd volgens verschillende bronnen aangevallen door een bekende ransomwarebende, die beweerde geheim materiaal te hebben verkregen en dreigde het bekend te maken als hun eisen niet werden ingewilligd.

Bandai Namco heeft al een officiĆ«le verklaring gepubliceerd waarin staat dat ze “ongeautoriseerde toegang” hadden en dat ze de omvang van de inbreuk onderzoeken. Verontrustend genoeg geven ze aan dat er een “mogelijkheid” is dat klantinformatie is gecompromitteerd, ondanks het feit dat ze nu inspanningen hebben geleverd om de toegang te beperken en meer gegevens zullen vrijgeven zodra hun onderzoek is voltooid.

De verklaring van Bandai Namco

“Op 3 juli 2022 heeft Bandai Namco Holdings Inc. een illegale toegang van derden tot de interne systemen van verschillende groepsfirma’s in Aziatische landen geverifieerd” (exclusief Japan),

We hebben voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het beperken van de toegang tot de servers nadat we de illegale toegang hebben geverifieerd om te voorkomen dat de schade zich verspreidt.

Bovendien is het mogelijk dat klantinformatie met betrekking tot de speelgoed- en hobbyactiviteiten in Aziatische gebieden (exclusief Japan) is opgenomen in de servers en pc’s, en we bepalen nu de status van de lekkage, de omvang van de schade, en de bron.

We zullen de oorzaak van dit voorval blijven onderzoeken en zullen de bevindingen zo snel mogelijk verstrekken. We zullen ook samenwerken met andere entiteiten om de veiligheid in de hele Groep te verbeteren en preventieve maatregelen te nemen.

We bieden onze oprechte excuses aan aan alle betrokkenen voor eventuele problemen of zorgen die deze gebeurtenis heeft veroorzaakt.”

Geruchten over Bandai Namco’s waarschijnlijke toekomstige intenties voor zijn games zijn, zoals voorspeld, online aan het licht gekomen, en sommige zijn mogelijk voortgekomen uit dit datalek.